Vi har lyckats trötta ut vårt barn

Så här gjorde vi. Först fick hon vara uppe till nio på midsommarafton. Sen fick hon vara uppe till nio på midsommardagen, trots att hon vägrat sova middag.

Idag var det sova-middag-vägran igen. Så då åkte vi till Piteå Havsbad. Där åkte vi rutschkanor i uppblåsta tält. Jag var blöt i svett när det hela var över för jag hade lite svårt att hänga med emellanåt när vi kastade oss nedför rutschkanorna med dödsförakt. Ett stort tack till den östeuropeiska tjejen som till slut kom och räddade mig genom att säga att vår “time was up”.

Sen badade vi i havet. Bara lillan, och det var väl egentligen inte riktigt meningen det heller. Men man snubblar så lätt på vatten när man är liten. Så det blev  premiärdopp i havet för henne idag. Nästa gång vi åker och badar ska mormor följa med säger gullefjunet. Det vore en syn, för mormor har inte badat i havet sen 1976.

Efter det gick vi en promenad på säsongs-campingen (där folk som bor 10 minuter från Pite Havsbad ställer sin husvagn hela sommaren) och kollade vem som släpat med sig mest trädgårdsmöbler och blomkrukor. Vi avrundade med en glass och tittade på två farbröder i 18-årsåldern som låg och sov i förar- och passagerarsätet av en bil med dörrarna öppna. Det såg smärtsamt ut. Det såg ut som att de hade ont i huvudet fastän de sov. Vi förklarade för lillan att de förmodligen hade varit ute i solen utan solhatt på. Sist av allt köpte vi en tiger som heter Gunilla. 25 spänn för en stor tiger med lång svans, det är billigt det.

Sen åkte vi till mormor och morfar och skottade sand i en hink. En tur till grannen och hälsa på en kattunge. Tre stora vredesutbrott på köksgolvet och ett på verandan för att jag sa nej till en glass, eftersom vi redan ätit en glass idag.

Sen åkte vi hem och åt välling och då somnade hon mitt i flaskan redan kvart över sex. Så gick det till när vi lyckades med det nästan omöjliga. Nu ska vi säkert stiga upp klockan sex imorgon bitti och det kommer att kännas mindre kul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *