Vilken godis har jag i ögat?

Idag har jag varit hos tandhygienisten. När hon hade rengjort käften klart på mig gick jag och köpte godis för att belöna mig själv för att jag hade varit så duktig. Jag hade värsta pokerfacet när jag sa till henne att jag använder tandtråd “ibland” när hon frågade. Jag tror att hon tolkade det som några gånger i veckan eller månaden. Jag menade förstås några gånger per decennium.

Godiset gömde jag i handväskan. Medan maken badade gullefjunet smugglade jag upp några godisar ur väskan. Närmare bestämt en var av dessa godisar.

Misstänkta karameller

Jag åt upp godiset snabbt. Något annat duger inte när man har ont om tid. Sedan kliade det i ögat. Jag kliade tillbaka.

Fem minuter senare var jag helt svullen i ögonvrån och det ser ut som att jag har en vagel både uppe och nere alldeles vid tårkanalen. Det är inte vackert kan jag berätta. Dessutom kliar och skaver det.

Så nu är frågan vilken av dessa karameller som är boven i dramat? Vilken godis var det jag gnuggade in i ögat? Själv lutar jag åt att det var nappen (2a fr vänster) eller kryptoniten (3a). Man måste ju alltid sopa av händerna när man har ätit någon av dem. De andra tre tycker jag inte dammar så mycket.

6 thoughts on “Vilken godis har jag i ögat?”

  1. Jag gissar kryptoniten… Tror att en sådan skulle svida mer än en napp. Fast nappen kanske skaver mer eftersom det är större partiklar som lossar från den.

  2. Nappen helt klart!
    Men gud vad dålig du är med tandtråd, ajabaja! Själv använder jag min en gång om året. Samma dag som tandläkarbesöket.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *