Vill jag plocka hjortron imorgon?

Maken undrar om jag vill plocka hjortron imorgon. Hjortron är inte hallon. Jag skulle vilja plocka hallon, men de är ju slut. Hjortron däremot har maken hittat idag när han lyckades lura min farbror att följa med ut i skogen och leta fornlämningar.

När de kom tillbaka var maken blöt upp till knäna och min farbror såg helt utmattad ut. Min faster tyckte att han skulle dricka vatten och ta en dusch. Han svarade att han inte behövde det. Jag tror att han inte ville erkänna att han inte orkade ta ett steg till efter maken försökt ta kål på honom med skogspromenerande.

“Vi gick lite fel så det blev dubbelt så långt som vi hade tänkt oss” sammanfattade min farbror trippen. “Maken kom väl på en genväg antar jag, då blir det alltid dubbelt så långt” konstaterade jag då.

De hittade i alla fall ett hjortronställe. Maken gör ju alltid tvärs emot vad jag föreslår, så när jag sa till honom att ta med en hink så lämnade han den hemma med resonemanget att “om man har med sig en hink hittar man inga bär”. Så de plockade inga hjortron. De bara tittade på dem, och åt några.

Nu vill då maken att jag ska följa med tillbaka imorgon. Med hink, och plocka hjortron. Den här taktiken med att åka och titta på bär utan hink har vi ju provat förrut. Sen när man kommer tillbaka med hinken har någon annan plockat bären.

Så jag är tveksam. Maken säger att stället är så avsides att ingen annan kommer att hitta dit. Det här med avsidigheten och att maken var blöt upp till knäna är en av sakerna som får mig tveksam. Den andra grejen är att när det regnade idag så pissade det ju verkligen ner. Om jag kommer dit imorgon och alla bären har regnat bort och ligger på marken kommer jag att bli asförbannad lite sur för att jag lät mig övertalas till att åka till skogen igen.

Vi får se imorgon hur det blir.

2 thoughts on “Vill jag plocka hjortron imorgon?”

  1. Du bjöd på två skratt med den texten, helt underbart, haha!

    Nåväl, fick du mitt mejl? Rädd det hamnade i skräpposten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *