Vissa har abstinens

Jag kan bara ta en veckas semester i sommar. Dagis har “sammanslagning” med två andra avdelningar i fyra veckor (det är deras sätt att säga att man inte ska hålla på och lämna sina ungar på dagis de fyra veckorna). Så planen är att vi skickar upp gullefjunet i ett paket på posten till mormor och morfar första veckan dagis är “stängt”. Eller om posten trilskas och inte vill försäkra paketet så flyger morfar ner och vänder på Arlanda och tar med sig gullefjunet tillbaka.

Sen kör jag och maken bil upp helgen därefter när jag är ledig och stannar en vecka. När jag diskuterade den här planen med mamma tidigare i vecka sa hon “men då får ju gullefjunet BARA VARA HÄR I TVÅ VECKOR!”.

Sen var det lite oklart med datumen tidigare. Men idag spikade jag datumet när jag ska lägga paketet på posten (ja eller när morfar ska komma och hämta henne) och när jag informerade pappa om det sa han “men det är ju ÖVER EN MÅNAD TILLS DESS!”.

När jag frågade om de led mycket av abstinens svarade han “nä, nä, det är inte det, men det är ju synd om gullefjunet som måste vara i Stockholm när det är sommar och hon skulle kunna springa ute på gräsmattan och gå i skogen och åka till stranden här istället”.

Med tanke på att morsan och farsan själva bodde i Stockholm i ett par år fram tills jag var i gullefjunets ålder så är det himla konstigt att de tror att det inte finns något gräs, skog eller vatten här i Stockholm.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *