Vissa har det svårt på julen

Jul är inte kul för alla. Det finns folk som bor i länder där det är så eländigt att de inte ens vet om att det är jul. Det finns de som är hemlösa som sitter hungriga ute i kylan och tittar in genom fönstrena där folk trycker i sig alldeles för mycket mat. Det finns familjer som har det svårt ekonomiskt och barn som inte får några julklappar.

Också finns stackars Susanne som inte har någon soffa att sitta på i jul. Nu kanske ni inte tycker att det här låter så farligt men Susanne har ont i ryggen och ville muntra upp sig själv med en ny soffa och nu när den inte har kommit i utsatt tid så är hon riktigt jävla sur.

Man kan ju i och för sig fråga sig varför detta har blivit kris helt plötsligt och var Susanne har suttit sedan den 1 november när hon beställde soffan. Varför kastade hon ut den gamla soffan innan den nya kommit? Och om hon behöver all sin energi till att bli frisk och inte orkar hålla på att tjata på möbelbutiken hur orkar hon då ringa till en kvällstidning om en försenad soffa?

One thought on “Vissa har det svårt på julen”

  1. Ja, jag har också tänkt mycket på denna kvinna och hur förskräckligt det är att nya soffan inte kommer innan jul. Det är nästan så att jag legat helt sömnlös sedan det publicerades.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *