Vitlökssås och örhängen

Amanda Schulman och hennes syster Hanna har gjort en kokbok. Notera ordvalet “gjort en kokbok” – inte skrivit en bok eller skapat recept.  Amanda bloggade om den i torsdags, så att ingen missar att köpa den när den släpps i mitten av maj.

Reaktionerna i kommentarerna är varierande, men övervägande ÖVERsvallande positiva.

“Anna” tex bidrar på ett oerhört spammande givande sätt till konversationen genom att säga “Spännande!” och länkar till den här annonsen på Blocket av ett par glittriga örhängen. Just nu är det ledande budet 31 kr och ni har bara drygt tre dagar på er så skynda nu att fynda innan auktionen stänger.

Kokboken då undrar ni nu, var hittar ni den i mitten av maj? Ja inte vet jag, jag bryr mig väl ändå inte om någon kokbok när det finns irrelevanta örhängen att fokusera på.

För er som bara letar efter receptet på vitlökssås, men inte vill köpa en hel kokbok kan jag berätta att receptet i Amanda och Hannas bok är följande;

“3 vitlöksklyftor, 1 1/2 dl crème fraiche, 1 msk finhackad persilja, salt och peppar. Gör så här: Pressa vitlöksklyftorna i crème fraiche och rör om. Rör ner persiljan. Smaka av med salt och peppar.”

Jag skulle gärna vilja uppge ursprungskällan och berätta vem som i begynnelsen kom på detta komplicerade recept. Jag vet dock inte vem det kulinariska geniet är så jag få nöja mig med att berätta att jag hittade receptet på Amandas blogg och snart dyker det upp i en bokhandel nära er.

Förhoppningsvis till ett skäligt pris.

4 thoughts on “Vitlökssås och örhängen”

  1. Hihi, märker jag en viss giftighet? 🙂
    Jag kan också göra en receptbok om det bara handlar om att samla sina favoritrecept som man plockat på sig genom åren. Ja, när jag tänker efter så har jag faktiskt en sån bok. Synd bara att jag inte är en kändis… Vanliga dödliga kan knappt göra en kokbok säljbar.

  2. Oooo… Det var komplicerat… Får koppla upp mig mot en skrivare så jag kan skriva ut det där receptet. Fast det verkar kanske lite i svåraste laget för mig. Både receptet och att koppla upp mig till en skrivare…
    🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *