Alkisparken

Brorsan bor ju på Söder. Granne med Danny ni vet. Mellan där han bor och t-banan finns det en liten park. Eller en inhägnad gräsplätt skulle man också kunna kalla det. För några år sen var den där gräsplätten Alkisparken. De hängde där och skränade och drack sina 3,5or och kanske tom rejälare grejer när de hade råd. De ockuperade, skitade ner och förpestade en sällsynt o-asfalterad gräsmatta på en prime location mitt i stan helt enkelt.

Nu har alkisarna blivit bortkörda och parken har blivit omgjord till en jättefin liten lekpark med massor av små trähus, rutschkanor, en trähäst, ett fågelbord och gungor. Ett litet lekparadis. I och för sig ligger det en del tomma ölburkar under fågelbordet fortfarande, alkisarna smyger väl in i stugorna på kvällstid gissar jag. Men i största allmänhet är det jättefint nu för tiden.

Nu när vi har börjat förbereda gullefjunet på att hon ska flytta till Stockholm brukar jag berätta om morbrors fina lekpark så att hon ska se fram emot allt roligt med att flytta, istället för att fokusera på att mormor och morfar inte finns inom tre minuters räckhåll. Hon tycker om hästar så vi lägger mycket tid på att prata om trähästen. Som ni kanske förstår av bristen på foton den här veckan har jag glömt kameran hemma, annars skulle jag ha visat hur hästen ser ut nu.

I alla fall. Vad händer när man kör ut alkisar ur en park? En park som de har supit i så länge att det känns som deras eget vardagsrum? Lommar de iväg hem och blir nyktra och finner gud och börjar jobba med välgörenhet för att hjälpa andra alkisar ut ur parker och gräsplättar?

Nej de gör ju inte det. De tar sina ölburkar och går någon annanstans.

Mittemot Skanstulls t-bana ligger det en restaurang. Ja en sådan där restaurang som har hjul på ena sidan och andra sidan kan hängas på en dragkrok. Ett gatukök alltså. Förr sålde de hamburgare, men nu har de bytt inriktning och säljer någon sorts asiatisk mat. Thai tror jag att det är.

De har sådan här “After Wok” där man kan köpa billigare mat i några timmar efter jobbet. Jag har inte kollat upp det här jättenoggrant, men jag tror minsann att de har “Take Awok” också om man vill ta hem maten.

Olika-typers-Wok-restaurangen står i alla fall alldeles bredvid en trapp.

Det är dit alkisarna från parken har flyttat. Och vad gör alkisar när de dricker öl? Just det – de pissar. Det luktar så mycket piss i trappen bredvid Wok-köket på hjul att jag inte kan fatta hur någon kan handla mat där.

Stackars Wok-ägare alltså. Det är ju nog svårt att vara småföretagare utan att folk står och pissar på ens business.

2 thoughts on “Alkisparken”

  1. I Björklunds hage (4-H gård nära där vi bor) brukar de ha ponnyridning på helgerna. Ni får väl svänga förbi så kan småtjejerna rida lite. Det skulle S gilla.

  2. Ett annat populärt pisstillhåll är hissarna i t-banan. Insåg det då jag skulle ha med både ett barn i barnvagn och en resväska och det blev omöjligt att ta rulltrappan.
    Man kan säga att man kände sig allt annat än fräsch då hissturen-ståendes-i-kiss-eftersom-hela-golvet-var-blött upplevelsen var över.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *