Jag flyger för sällan….

Eftersom det är fredag är det dags för ett flygrese-inlägg. Vad har jag gjort för intressanta observationer idag då? Jo, jag har kommit fram till att jag måste flyga för sällan. För jag är orutinerad. Jag vet inte hur man ska bete sig på flygplatsen.

Det här insåg jag idag när jag studerade alla andra resenärer i säkerhetskontrollen. På terminal fyra går man ju upp för ett trapp och där står någon och kollar ens boardingcard. Sen brukar det vara en kort kö fram till bandet där man ska lägga sina saker. 10-20 meter kanske, jag har lite dåligt ögonmått. Ibland är det kö ända till boardingcardskontrollen.

Så fort jag har visat mitt boardingcard tar jag av mig jackan, tömmer byxfickorna på eventuella nycklar och dylikt och tar upp datorn ur väskan. Sen står jag där i kön med jackan på armen och datorn i famnet. Som en riktig lantis som aldrig har varit på en flygplats förut insåg jag idag.

För INGEN annan förbereder sig så att de är klara när de kommer fram till bandet. Inte ens när de kommer fram till det där vita strecket som är målat på golvet just innan det blir ens tur gör folk sig klara. Hon som stod framför mig idag hade ryggsäck och inte ens den tog hon av sig medan hon stod vid det vita strecket och hon var först i kön.

Nej, man ska inte förbereda sig alls har jag förstått nu. Det är först när man kommer fram till bandet man ska börja krångla med att få av sig jackan. Helst ska man knappt veta hur man gör för att öppna väskan eller så ska dragkedjan fastna så att det tar extra länge. Datorn ska ligga packad i botten av väskan. Hela ungens spargris i småmynt ska man ha i byxfickan och om man råkar tappa en krona (EN HEL KRONA) då måste man krypa omkring på golvet och leta reda på den. Sen tar man av sig skorna, fastän de har en sko-röntgenmaskin nu för tiden. När man ska ta av sig bältet är det meningen att man ska fumla så att det fastnar halvvägs.

När man har tagit en hel evighet på sig för att göra allt detta går man genom säkerhetsbågen. Då tjuter den i alla fall för att man har en hårklämma också får man gå tillbaka och göra om.

Jag har förstått det här nu. Så ska man göra medan idioterna som gör sig klara 20 meter i förväg och står och väntar som puckade lantlollor får stå och titta på.

Ni ser ju att allt det här pendlandet inte är bortkastat. Jag lär mig saker om hur man ska uppföra sig på flygplatsen om man vill vara som alla andra och verka som att man är en van resenär.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *