Amatördoktorn har talat

Maken tycker att jag ska ställa väckarklockan på var fjärde timme och ta alvedon “för att se till att jag har konstant smärtlindring – det är så jag har lärt mig att man ska göra”. Värsta besserwisser-tonfallet har han dessutom när han säger det.

Det här kommer alltså från den personen som låg med ett dygnsgammalt två decimeter långt operationsärr på magen och när jag kom dit och hälsade på hade han så ont att han höll på att smälla av. Han hade fått noggranna förklaringar av läkare och sköterskor när han skulle trycka på morfinpumpen för att smärtlindringen skulle hållas konstant.

De hade berättat för honom att om han väntade för länge skulle det ta lång tid att få upp nivån av smärtlindring igen så det var viktigt att han tryckte i tid innan han tappade effekten. Där låg han och experimenterade och testade “för att se hur länge han kunde klara sig innan han var tvungen att trycka på pumpen” med resultat att det tog skitlänge innan morfinet började verka igen.

Det är skitirriterande när folk som håller på så börjar ge en råd om hur man ska planera sitt alvedon-intag över lite ont i örat. Det räcker alldeles utmärkt med två när jag går och lägger mig.

2 thoughts on “Amatördoktorn har talat”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *