Är burken hos Nisse och Gärd?

Jag känner mig lite irriterad på min nya hobby Geocaching. Jag lånade brorsans mobil som har GPS och matade in koordinaterna för cachen som ska finnas nere på Kvarnen.

Var tror ni pilen hamnade på kartan? Rakt på Nisse och Gärds hus. Jag känner ju inte ens dem. Om pilen typ hade pekat på någons hus som jag känner då hade jag ju kunnat knacka på och bett att få komma in och leta efter burken i deras kök. Men Nisse och Gärd känner jag inte. Jag vet bara vem de är för att de brukar gå runt byn på motionsrunda. Då hälsar man när man möter dem, men inte kan jag knacka på för att leta en burk hos dem.

Fast jag tror att GPSen är lite ospecifik. Jag tror inte att burken är gömd hos Nisse och Gärd. Jag tror att den finns någonstans på Kvarnen. Så vi traskade dit för att leta i alla fall jag och lillfjunet. Hur svårt kan det vara att hitta en burk tänkte jag. Det står tex en båt uppe på torra land som ungar brukar leka i. Där kan man gömma en burk tänkte jag.

När vi kom fram var båten borta. Någon har bara tagit båten och dragit. Så här såg det ut där båten stod bara häromveckan. Någon hade bestämt att den var farlig, någon på typ kommunen trodde tjejerna som har cafét. Tänk om burken var gömd i båten? Det kommer ju att bli ramaskri i the geocaching community.

Jag hittade i alla fall några till platser där burken skulle kunna vara. I det här turbinhjulet tex. Men det var så mörkt i hålen så jag tordes inte stoppa in handen och kolla. Det kan ju bo någon insekt där.

Eller här nere under själva huset. Men där var det så mycket brännässlor så där ville jag inte gå ner och leta.

Jag la i alla fall temporärt ner min nya hobby, också fikade vi och tittade på ån tillsammans med Maria och Lovisa istället.

Dessutom fyndade jag ett pussel för 5 riksdaler på Kvarncaféts Loppis.

Nu ska jag ta med mig maken och åka tillbaka så får han stoppa in handen bland insekterna och klättra ner bland brännässlorna. Så lätt ger jag inte upp.

5 thoughts on “Är burken hos Nisse och Gärd?”

 1. Nisse och Gärd? Nils och Gärd Bergstedt? The Grand Dragons of geo-cashing? Skojar du? Självklart finns cachen hos dem – hur kul som helst. Gå dit och be att få kolla runt i huset – Gärd är en jävel på att spela oförstående, men kör på du bara.

 2. Du får berätta sen vad ni hittar där i kvarngrunden 🙂
  Tack för idag!

 3. Hej Viktoria
  Min mamma visade mig din blogg (Marie Viklund) och jag var bara tvungen att ge dig ett litet tips när jag insåg att det var pappas cache du försöker hitta.
  Ta på dig stövlarna, följ kvarnens baksida ner till nedre gaveln och kliv in i något stort hål där vattnet förr i tiden rann och drev kvarnen, och vänd blicken till höger, så beskrev pappa det.
  Men ett tips, om du har en iPhone, ladda ner appen den visar var och hur långt ifrån du är från cachen. Det funkar perfekt! Den är ganska dyr, men det är värt det!
  Hälsningar Stina Viklund, Marie och Henriks barn 🙂

  1. Hej Stina, Jag har tyvärr ingen iPhone så tack för beskrivningen. Jag ska göra ett nytt försök någon dag när dottern inte följer med. Sist jag var där hade jag fullt sjå att hålla reda på henne så att hon inte skulle springa iväg och trilla ner i ån.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *