Avokado och räkor till förrätt

Idag har jag lagat mat. Förrätt i alla fall. Och jag hackade saker mer än lagade. Slutresultatet blev dock något som man äter, så då tycker jag att man kan säga att jag lagade mat.

Först mosade jag tre avokado och två hårdkokta ägg. Sedan satte jag i två msk majonäs, också hade jag ingen turkisk yoghurt så då tog jag en till msk majonäs. Jag hoppade över löken som var med i receptet fastän vi har lök hemma för jag orkade inte hacka. En tsk citronsaft, salt och peppar.

Receptet sa att man skulle lägga tillbaka röran i de urgröpta avokadoskalen och lägga räkor på. Jag tyckte att det lät så äckligt att plocka upp avokadoskalen ur soporna så jag la röran i skålar istället.

Avokado och räkor

Mitt i alltihop när jag stod och höll på med mitt kulinariska mästerverk kom gullefjunet farande och bad maken lyfta upp henne så att hon fick se. Sedan sa hon med ett mycket glatt och förvånat tonfall i rösten “Åh, mamma lagar mat!! Ungefär som att det var något som hon aldrig sett förrut.

Då garvade maken och mamma så mycket att man skulle kunna tro att hon levererat årets roligaste skämt. Jag tyckte bara att det var medel-roligt.

11 thoughts on “Avokado och räkor till förrätt”

    1. Gott var det, men du kan gärna brassa dit lite mer citronsaft än 1 tsk, jag tyckte att det var lite väl lite.

        1. Hacka måste väl vara rena rama motsatsen – rent tekniskt – till att “laga mat”? Då gör en ju VERKLIGEN sönder maten menar jag… 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *