Avslöjad

Vi har en regel att på veckodagar dricker vi mjölk eller vatten till maten. På helger kan man få juice, saft och coca-cola. Ja, också vid speciella tillfällen. Och om man är borta. Och hos mormor och morfar. Men ni fattar va? Det är viktigt att det finns en grundregel.

Det är också viktigt att man lever som man lär. Eller för att vara mer exakt att man ger ett sken av att man lever som man lär. Därför dricker jag aldrig apelsinjuice ur genomskinliga glas till frukost. Jag häller min juice i en mugg. Då tror gullefjunet att det är kaffe.

Så var det innan idag. Tre sekunder gick jag från frukostbordet för att hämta en bit hushållspapper. Då hann hon ställa sig upp på stolen. Fråga mig inte varför. Förmodligen hade hon sett en fläck med luft som hon ställde sig upp för att vifta bort genom att veva med armarna i full fart stående på stolen.

Då råkade hon se min mugg uppifrån. Istället för från sidan. Då såg hon att det var apelsinjuice i muggen.

Apelsinjuice i en koppVet ni vad hon sa då? Hon SA ingenting. Hon skrek “Jag vill OCKSÅ HA JUICE”. Det går faktiskt inte att motivera varför hon inte ska få dricka juice när hon ser att jag dricker det.

FrukostglädjeNu är det alltså slut med juice i muggen för mig. Tidigare har det varit “Vad dricker du mamma? Jag dricker kaffe. Jaha”. Nu kommer det att bli “Vad dricker du mamma? Jag dricker kaffe. Får jag titta i koppen mamma?”.

Jag får vara nöjd med att det fungerade i två och ett halvt år antar jag.

One thought on “Avslöjad”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *