Bacon till Fredrik Backman

Fredrik Backman, vars blogg jag har tipsat om flera gånger tidigare, har skrivit två böcker som släpps i september – Saker min son behöver veta om världen och En man som heter Ove. Alla som följer hans blogg vet att detta kommer att vara roliga böcker som man måste läsa.

I samband med att böckerna kommer ut ska Backman marknadsföra dem litegrann. Signera böcker på bokmässan i Göteborg, signering på hans kontor i Stockholm. Tydligen ska han även till några fler städer för boksignering.

Nu är det så att Backmans followers är litegrann som sektmedlemmar. Lite besatta. Så på Facebook har det i ett par dagar varit en massa kommentarer där folk lovar att baka olika grejer om han kommer till deras stad och signerar böcker. Kladdkaka om han åker till Partille, Mudcake-cheesecake i Åbo, Hallongrottor i Gävle, Lavenderskorpor i Helsingborg. Så där håller de på. Han gillar nämligen att äta, Backman.

Flera personer har också föreslagit att han ska komma till Norrland. Typ till Luleå, Östersund, Gävle, Umeå, Sundsvall. Till och med Skellefteå har någon föreslagit.

I Norrland är vi ju inte så vana att få besök av människor som är aktuella på ett eller annat sätt. Vi brukar få besök när de har blivit föredettingar och gaget inte är så högt. Bonnie Tyler besökte tex Luleå tidigare i sommar. Och Tommy Nilsson spelade i Piteå. Båda hade sin storhetstid på åttiotalet. Så vi är ju inte så bortskämda här i norr med att folk kommer hit med grejor som just kommit ur pressarna.

Jag tycker att Backman ska komma till Piteå. Jag kan baka. Men inte Mudcake-cheesecake och sådana grejor. Det känns inte som att jag kan konkurrera på det området.

En kompis som har läst Backman sedan långt innan jag flyttade hem till Sverige tipsade dock mig om att han gillar bacon. Maken är en fena på bacon. Så jag tänkte att man kanske kan utlova att om han kommer till Piteå och signerar böcker så bjuder jag på bacon till frukost, lunch och middag.

Hur jag ska ordna logistiken kring det får jag fundera på närmare utifall att han skulle råka nappa. Jag tänkte mig dock en meny i stil med;

Frukost – Full english breakfast med 200 g bacon, 6 korvar, en burk baked beans och ett par ägg.

Lunch – 150 g baconburgare med en 90 g hamburgare till. Någon smarrig dressing och ett salladsblad som dekoration, som han kan pilla bort om han inte gillar kaninfoder.

Middag – Carbonara. Jag har ju tidigare påtalat att det skall vara tre paket bacon, inte två, till en 4-pers laddning carbonara, men man kan ju lägga till ett extra paket. Det kan man ju leverera till hans hotell i en burk som han kan be dem värma upp i köket. Om de blir något över så kan han ju äta resterna till frukost nästa dag.

Man kan ju även packa med några bacon butties utifall att han skulle känna sig hungrig på kvällskvisten.

Men med alla erbjudanden som han fått om kakor i andra städer behövs det en kampanj för att övertyga honom om att Piteå is the place to go.

Därför tänkte jag som så att om ni alla kilar över till hans blogg och lämnar en kommentar till det här inlägget som säger ”Kom till Piteå så får du bacon till frukost, lunch och middag”. Då kanske han kommer till Piteå.

Backman får typ 50+ kommentarer på varje inlägg så han orkar säkert inte läsa dem alla. Därför måste ni alla dra ert strå till stacken och lämna en kommentar. Det duger alltså inte att tänka ”vilken bra idé, men någon annan lämnar säkert en kommentar så JAG behöver inte göra det”. Det krävs alltså en kollektiv ansträngning här. Det finns kakor på bordet i andra städer.

Det krävs mer än en kommentar för att han ska uppmärksamma att det finns bacon i Piteå. Minst 10 av er måste det nog till innan han får upp ögonen för vad Piteå har att erbjuda.

Ni som inte är Piteåbor och couldn’t care less om den här kampanjen kan ju ändå hjälpa till och lämna en kommentar. Betrakta det som dagens goda gärning. Hur ni visar ert stöd och solidaritet till norrlänningarna.

One thought on “Bacon till Fredrik Backman”

 1. Jag föreslår BBT – världens bästa sandwich!

  Classic BLT Sandwich
  By Stacky5 on July 12, 2005

  Photo by lazyme

  50 Reviews
  Prep Time: 10 minsTotal Time: 15 minsServes: 4, Yield: 4 sandwiches
  About This Recipe
  “This is a sandwich that I crave a lot. I am just posting it because I couldn’t find it posted already on the Zaar…I couldn’t believe that! My ex-DH wondered how I make these, so I decided to post it and send him the recipe. Nothing fancy — just the real, simple, unabridged version. UPDATE: After reading Peg629’s review, I have tried it that way, with one slice of toast spread with yellow mustard, and I must say it really, really makes an exceptional BLT! Such a subtle difference, yet genuinely makes a superior BLT, in my opinion! (Thank you Peg629 for that awesome suggestion!)”
  Ingredients
  1/2 lb bacon ( approx. 12 slices)
  8 slices white bread
  8 leaves iceberg lettuce, fresh and full
  8 slices of ripened tomatoes
  8 tablespoons mayonaise
  Directions
  Cook bacon until crispy, then drain on paper towels.
  Toast the 8 slices of bread.
  Spread 1 tablespoon mayo on each slice of toasted bread. (More or less, to taste).
  Add 1 slice of lettuce to 4 pieces of mayo-spreaded toast.
  Add 2 slices of tomato on top of lettuce.
  Arrange 3 slices of bacon evenly on top of tomato. (Break bacon slices in half to fit, if needed.).
  Add 1 slice of lettuce on top of bacon.
  Put the remaining 4 pieces of mayo-spreaded toast on top to finish the sandwiches.
  Enjoy!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *