Bamseyatzy

Vi har ett Bamseyatzy. Lycko oss.

BamseyatzyVill ni också ha ett precis likadant Bamseyatzy? Det kan ni få. Jag hjälper er.

Först måste ni gå och köpa ett helt nytt felfritt Bamseyatzy-spel. De är inte dyra alls, 59 kr har jag för mig att det kostade.

Plocka ut den där innerkartongbiten och tag en penna i valfri färg. Klottra med pennan över hela kartongbiten.

Bamse innerkartong

Sen tar ni själva kartongen och sätter er på den, står på den och går på den. Håll på så tills kartongen bara sitter ihop hjälpligt i två av åtta hörn.

Bamse spelkartongI poängblocket “skriver ni in era poäng” på ett blad, sedan river ni lös minst hälften av blocket och kastar bladen runt rummet. Om ni plockar upp dem och lägger tillbaka dem i kartongen så kan ni hoppa över steget med att riva loss dem nästa gång ni spelar och bara strö ut dem över hela golvet direkt.

Bamse poängblock

Sista steget är tärningarna. Det följer med fem stycken. Misströsta inte, ni är snart nere på två ni också. Allt ni behöver göra är att kasta dem åt alla håll och kanter. Det finns inga bestämda regler hur man ska gå till väga men förslag som ni kan testa är under soffan, under sängen, upp i någon bokhylla, under en byrå eller skåp. Speciellt effektivt är det att kasta dem under eller bakom tunga saker som kylskåp och spisar. Det tar några veckor, men om ni bara jobbar på enträget så är ni snart av med tre tärningar och de är som uppslukade av jorden även när ni har letat på alla ovan nämnda platser.

Bamsetärningar

Det där lilla pappret med regler på som ni ser på första bilden det kan ni kasta rakt i soporna på en gång. Det är ingen som bryr sig om vad det står på det pappret i alla fall.

Hur länge det tar att få ett Bamseyatzy exakt likadant som vårat? Ja det beror ju på hur ofta ni spelar och hur ofta ni försöker gömma undan spelet några dagar. Vårt spel var en julklapp så för oss tog det väl cirka sex veckor innan vi kom till det här fulländat fina skicket.

Vi tog ju det hela steg för steg förstås, ett kartonghörn per gång och en tärning här och där. De förbaskade tärningarna hann dessutom dyka upp igen flera gånger men nu har vi legat på en konstant nivå av två tärningar i säkert tre veckor. Trägen vinner som de säger.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *