Barnfri semester

Jag satt nyss och återberättade den här artikeln om ett par som dumpade sin unge på flygplatsen och åkte till Grekland på semester för maken.

Maken: Vad gjorde de med ungen då?

Jag: Men jag sa ju just det, de lämnade henne på flygplatsen. Tog sina bordingcards och sprang och bara lämnade henne där.

Maken: Ovanligt.

Det kan man ju säga. Jag föreställer mig att det här är den typen av föräldrar som inte fånar sig på flygplatser som man själv gör. Man hör nog aldrig de här föräldrarna tjata om “klättra inte upp på bagagebandet, de kanske skickar dig till Finland och där vill jag inte hämta dig” eller “kom tillbaka, man får inte springa ut genom säkerhetskontrollen” eller “nej, nej, inte där, den där trappen rullar” eller “sprattla inte för då kan mamma tappa dig eftersom mamma har en bagagevagn i ena handen och en barnvagn som du vägrar sitta i i andra handen”.

De här föräldrarna kör nog mer stilen “nu gör du som jag säger annars åker mamma och pappa på semester utan dig, och det kanske vi gör ändå även om du gör som vi säger”.

Just nu sitter de nog vid poolen i Grekland och säger saker som “vad tror du stumpan gör nu?” och “hon fick säkert kakor och saft av flygplatspersonalen” och “kan du gå och köpa ett sexpack öl till och en t-shirt till lillan där det står mum and dad went to Greece and all i got was this lousy t-shirt?”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *