Bilder från seglingen

Om ni inte gillar att titta på andras semesterfoton ska ni lämna nu, för här kommer en hel bild-atombomb.

Som jag har berättat så fiskade vi spigg.

Spiggfiske

Typ varje dag.

Spiggfiske igen

Här ser ni en bild på en sådan där olaglig fiskskål.

Olaglig fiskhinkMedan vi var ute till havs föredrog gullefjunet att hålla sig under däck där hon fick vara utan flytväst. Hon roade sig med att titta på film och borsta tänderna.

Tandborstning

Och måla i denna suveräna målarbok som krävde en endaste penna fylld med lite vatten som trollade fram färgerna.

Målarbok

Till makens stora glädje visade dottern både intresse och “fallenhet” för knopar.

Knoperi

Vi satt på klipporna och åt gomat och drack vin.

Gomat o vin

Jag visade Instagramvärlden (@sepamig) att även jag är en mästerkock.

Kulinariskt mästerverk

Själva grillningen var det oftast brorsan som tog hand om.

Brorsan grillar2

Ja om man nu ska vara petig med detaljer så var det ALLTID han som grillade. Sen låg han i vattnet och plaskade efter middagen och klagade över att det var varmt. Vi bara “Lägg av, nu börjar det ju vara svalt och skönt”. Han bara “Jag har ju stått lutad över en dålig grill i två timmar i 25-gradigt solsken…”. Å vi bara “Ja förresten, tack för maten – det var supergott!”.

Brorsan grillar

När brorsan inte grillade så stod han där och låtsades att han kan segla.

Brorsan seglar

Förutom att äta mat på klipporna så satt vi också på klipporna och kramades. Hon försöker inte komma loss om ni tror det, jag försöker bara stoppa henne från att ta av sig jackan.

Kram på klipporna

Vi gjorde också åtskilliga försök att ta hela-familjen-bilder. En av de mer lyckade är den här när jag tittar upp i luften, barnet gömmer sig och maken tittar på henne med en toalettrulle i handen.

Lyckad familjebild

Det är nämligen väldigt viktigt att ha med sig en toalettrulle när man är ute och går i skogen på öarna. Bildbevis på att jag verkligen gick i skogen. Ni ser ju själva hur obehaglig den är.

Promenad i skogen

På en del öar kan man nämligen stöta på ett torrdass. Då blir man överlycklig. Tills man lyfter på locket och tänker “Wow, det här var ju inte så torrt!!”. Sedan sitter man hela besöket och hoppas att man ska “landa lätt” för det som flyter omkring i botten på ett torrdass är verkligen ingenting som man vill ska plaska upp i röven på en.

Torrdass

Två dygn spenderade vi tillsammans med en dagiskompis och hennes familj ute på Stora Nassa. Två barn som leker tillsammans är mer lätthanterligt än ett som vill att man ska fiska spigg hela tiden. Två barn märker man knappt av om man stoppar ner dem i förpiken med ett par katter.

Två ungar i en förpik

Eller när de ligger på klipporna och försöker få myror att krypa upp på deras armar. Man ser mest bara hårbotten på dem hela tiden.

Två ungar på en klippa

På Sandhamns bensinmack stötte vi på grannarna/hyresvärdarna och käkade middag med dem på värdshuset. Då sa deras äldste att gullefjunet kunde få titta på hans surfplatta med honom. Men jag har minsann varit med förut och vet att pojkar med den där blicken och leendet ska man vara försiktig med. Så jag sa åt maken att hålla ögonen på dem utifall att han hade några andra avsikter, för han är ju lite äldre än henne.

Söta ungar

När jag låg och solade på däck ville barnet också vara med och hon härmades väldigt bra.

Ungen härmas

Jag lyckades skaffa mig en väldigt märklig solbränna på halsen. Man skulle kunna tro att jag har flera dubbelhakor. Så ligger det verkligen inte till. Max en, och bara i ofördelaktiga vinklar. En annan konstig sak är att jag flagnar under chickorna nu. Det är nämligen skugga i just det området så jag fattar inte hur jag bränt mig där (ingen bild på det senare).

Märklig solbränna

När jag inte låg på gummibåten och solade paddlade vi omkring i den. Gullefjunet tyckte nämligen att det var kallt i det 25-gradiga vattnet och ville inte bada så enda chansen att få henne nära vattenytan var att sätta henne i båten.

GummibåtSå här vackert var det 25-gradiga vattnet.

Varmt badvatten

Och här har ni ett bevis på att det verkligen var 25 grader, eftersom jag ligger där i vattnet och låter ungen skjuta på mig med en vattenpistol.

Varmt i vattnet

Andra fina saker som finns i skärgården är klippor.

Skärgårdsklippor

Och solnedgångar.

Solnedgång

Vi hade alltså helt perfekt väder i sju dygn. Utom de sista två-tre timmarna på vägen hem. Då var vi ute till sjöss när den där stormen drabbade Stockholm och halva stan svämmade över och det åskade och blixtrade.

Då blev svärmor, svägerskan och svågern (som visste att vi var på väg hem) helt oroliga och började ringa på alla mobiler. Men vi var ju ute till havs och där är det ju redan mycket vatten så några, eller många, vattendroppar till ställer ju inte nödvändigtvis till någon katastrof. När jag till slut svarade och de frågade om vi var “i säkerhet” förstod jag inte riktigt vad de menade och svarade “o ja, det guppar litegrann men vi har det SÅ bra här under däck och maken har på sig en jacka där uppe”.

Regnig hemfärd

One thought on “Bilder från seglingen”

  1. Jag gillar tanken med att grilla på klipporna och puttra/glida fram i en båt. Men torrdass och sånt går liksom bort. Plus att bo trångt. Men det såg idylliskt ut!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *