Net curtain wire

Nu behöver jag hjälp igen. Kolla på de här bilderna.

Net curtain wire

 

Är det någon som vet;

1) Vad detta heter på svenska? På engelska heter det net curtain wire och man använder det till att hänga upp sådana där hemska nätgardiner som alla engelsmän har i sina fönster. Det är en sorts fjäder som har ett vitt plastmaterial runt som man köper på rulle och klipper av till önskad längd och skruvar i krokarna på ändarna.

2) Finns detta i Sverige och var kan man i så fall köpa det?

Inga svar på vykort. Jag vill veta senast imorgon, helst ikväll. Jag ska göra ett draperi till våningssängen. Självklart kan jag göra det i september också men nu när jag har fått för mig att jag ska göra det vill jag göra det nu i helgen.

7 thoughts on “Net curtain wire”

  1. Har ingen aning om vad det heter, men det finns på IKEA och i nästan alla bytiker som sysslar med gardiner. Tror själva gardinerna kallas cafegardiner.

  2. Köpte en sån häromdagen på Textilcentrum på Järnvägsgatan. Själv kallar jag det gardinvajer och dom förstod vad jag menade. 2 meter för 36 kr inkl 4 krokar (ifall man behöver kapa). Fanns även 5 meter.

    1. Jag hittade en idag på Bauhaus. Men draperi-projektet är on hold just nu för jag påbörjade ett lila hyll-projekt istället.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *