Den här frisyren var jag rädd att förstöra

Jag vet inte hur det är hos er, men här är det så satans kallt att det gör ont när man går ut. Just nu är det -19º.

Idag när jag gick på stan och höll på att frysa arslet av mig tänkte jag på hur korkad man var när man var ung och undvek att använda mössa till varje pris. Jag minns inte riktigt hur länge man höll på med de dumheterna men på högstadiet i alla fall, och förmodligen på gymnasiet.

Att ha mössa var töntigt. Morsan tjatade och tjatade om mössa och man lurade henne att man hade mössa genom att ta på den när man gick hemifrån och innan man var framme vid skolbussen hade man stoppat den i väskan. Sen stod man och väntade på bussen utan mössa i tjugo minusgrader. Åkte slalom i de där fula “pannbandsmössorna” som var poppis på sent åttiotal gjorde jag och mina kompisar också. Sen när vi blev lite äldre och började hänga på krogen stod man i kö i en-två timmar i tunnstrumpor och kort kjol i lika mycket kyla. Vilken idiot man var.

Man ville inte förstöra håret vill jag minnas. Det märkligaste av allt var ju att man såg ut så här i håret.

Det där var alltså frisyren som man var rädd att förstöra. Man hade inte vett att fatta att det skulle sett mycket bättre ut med en mössa eller två. Man borde ju ha haft mössa på sig inne också.

7 thoughts on “Den här frisyren var jag rädd att förstöra”

  1. Äh, vi var ju snygga! Vi hade aldrig lycktats träffa några killar om vi hade mössor på oss men nu har vi bra män som ger oss fina komplimanger… Jag och L har faktiskt en löpande diskussion där han tycker att ALLA mina mössor (och jag har många nu för tiden) är fula och att han inte vill promenera med mig när jag har mössa på mig så det styrker min teori.

  2. Vet du vad?! Jag sammanfattar dom senaste inläggen med en enda mening- DU är faan bäst Vic!! 😀
    Åsså en kram på det!

  3. Det är därför man inte ska klaga på att ungdomarna idag har mössa på sig dygnets alla vakna timmar!!! Vi ska ju vara glada över att de har på sig mössan överhuvudtaget! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *