Vem tycker om cupcakes?

Cupcakes alltså. De är ofta fina att titta på. Men finns det någon som tycker om att äta dem? De är ju som en torr sockerkaka med sliskig karamellfärgad frosting på.

En del som bakar cupcakes är ju jätteduktiga och gör fina små konstverk. Jag tittar gärna på dem. En sak som är så jobbigt med folk som bakar cupcakes är dock att de sällan nöjer sig med att man tittar på och beundrar dem. De vill att man ska äta av dem också. Det känns väldigt oartigt att tacka nej när de har stått och slavat med konstverket. Jag har aldrig gjort cupcakes så egentligen vet jag inte om det är slavarbete, men det ser ut som att det är det. Sen när man ätit en cupcake säger man artigt att den var god. Det här med att ärlighet varar längst tycker jag inte är applicerbart på cupcakes. Så man säger att den är god. Ja då insisterar de på att man ska ta en till.

Nu är det väl inte så att jag blir spyfärdig av cupcakes, men jag är verkligen inte intresserad av att äta dem. När jag var gravid var det några kompisar som ordnade en babyshower.  Då hade en av tjejerna bakat ett helt två-våningsfat med cupcakes. Cupcakes som det stod Baby på eller som hade små nappar. Det var ju jättesnällt av henne. Så jag åt TRE. Jag tycker att man ska trycka i sig tre cupcakes när någon anstränger sig så för ens skull.

Egentligen hade jag hellre velat ha tre kiwis. Jag tyckte om kiwi jättemycket när jag var gravid. Tänk så mycket enklare allt hade varit för henne om hon bara hade köpt mig tre kiwis istället för att stå och baka en massa cupcakes.

Det här var en annan babyshower än den då jag fick en livstids förbrukning av hudkrämer. Nu låter jag helt otacksam som fick två babyshowers, också klagar jag bara. Men jag uppskattade och blev glad över själva grejen i att de ordnade babyshowers. Det är bara hudkrämerna och the cupcakes som inte riktigt är min grej.

7 thoughts on “Vem tycker om cupcakes?”

 1. Slavarbete är det inte, det är faktiskt riktigt roligt att göra. ^^

  Men jag kan verkligen hålla med om att det inte är så gott. Eller, frostingen är jättegod, men själva “kakan” smakar inte ett dugg gott – verkligen som en torr sockerkaka. Varför är just cupcakes torra men inte vanliga muffins?

 2. Håller absolut med! Cupcakes ser jätteroliga ut, många kan göra fantastiskt vackra cupcakes… Cupcakes var tillochmed roliga att baka (har testat göra några olika en gång) men de är ju inte goda att äta! Finns så mycket annat som är mycket godare om än inte lika snygga..

 3. Jag brukar göra vanliga muffinsar och sen ha på frosting. gärna philadelfia/smör/florsocker/citron eller philadelfia/smör/florsocker/nutella Blir supergott 🙂 Ser ut som riktiga cupcakes, men smakar bättre!

 4. Haha, jag är en sådan som bakar cupcakes.
  Men, absolut kan vissa, eller många recept vara torra och absolut inte goda. Jag brukar då inte propsa på att folk ska äta, ofta säger jag att de är torra om jag tycker de och sedan säger jag att de inte behöver äta upp. Sedan gör ju folk det ändå för att de inte kan med att säga något… men men…

  Men, det finns vissa recept som är jättegoda och väldigt väldigt enkla. Gjorde två olika minicupcakes till min sons födelsedag som var väldigt saftiga och goda.

 5. Visst är det något heligt med cupcakes?! Det känns som att man förolämpar en konstnär om man tackar nej till en cupcake.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *