Det finns författare som läser den här bloggen

Jag har ju haft lite problem med böcker på sistone. Till slut fick jag i alla fall tag på En man som heter Ove.

Jag har läst den och den var bra. Den där Ove påminde litegrann om min pappa. Ove går liksom och retar upp sig på folk som inte kan backa med släp utan att köra över brevlådor. Sen blir han så upprörd över hur inkompetenta de är så att han beordrar ut dem ur bilen och backar åt dem.

Så är min farsa också. Går runt och muttrar över hur odugliga folk är som inte klarar av de simplaste saker. Sen så slutar det med att han inte längre står ut med odugligheten också gör han det åt dem. Så att det blir någon ordning på saker och ting. Jag skrattade lite extra åt det, att Ove och farsan var lite lika.

Boken om Ove var bra. I nästan alla recensioner som jag läst på Facebook om den säger folk att de grät när de läste slutet. Det gjorde inte jag. Han dog. Det är väl ändå klart att en bok som handlar om någon som konstant misslyckas med att ta livet av sig dör. Hur skulle den annars ha slutat? Det är väl inget att sitta och böla över. Ove finns ju inte på riktigt, han är bara en påhittad man i en bra bok.

Men det här inlägget handlar inte om Fredrik Backman.

När vi var i Jävre var det loppis vid fyren. När jag gick omkring där och kollade på fynd så råkade jag få syn på en bok. Henny Lindgren var det som hade skrivit den. Det namnet låter bekant tänkte jag när jag såg den, och gick vidare. När jag kom hem kom jag på varför. För ni förstår att Henny Lindgren brukar läsa den här bloggen. Nu vet jag inte om hon läser den regelbundet. Men minst två gånger har hon läst den i alla fall. För hon har lämnat kommentarer två gånger. Hon bor i Jävre, och har också en blogg. Dessutom har hon alltså skrivit en bok. När jag kom på att det var en av mina läsare som skrivit en bok (ja även folk som bara läst två gånger är läsare i det här sammanhanget) åkte jag ner till loppisen igen och köpte hennes bok.

Jag tycker att om man kommer från en by som Jävre ska man stödja andra Jävrebor. Så om en bybo tar sig tiden att skriva en bok tycker jag att det minsta jag kan göra är att köpa den. Jag har inte hunnit läsa den ännu men så fort jag är klar med Hammarbyserien står den på tur.

Om ni också vill läsa den så heter den Någon nära dig och man kan köpa den på loppis vid fyren. Och på nätet. Det är minsann inte alla Jävrebor som har böcker på nätet.

Henny Lindgren

5 thoughts on “Det finns författare som läser den här bloggen”

  1. Åh, jag får tacka för den gratisreklamen. Klart att jag går in på din blogg regelbundet. Du har ofta lite skruvade inlägg som är kul att läsa.
    Säg bara till om du vill ha tag i de två tidigare böckerna också, så ska jag bära över dem till din pappa för vidare transport 😉

    1. Har du skrivit fler böcker? Gärna, då blir det ju som ett sponsrat blogginlägg i efterhand!

  2. Jag har Hennys bok “I denna ljuva sommartid” i min ägo. 🙂 Måste nog läsa om den nu sedan jag blivit en Pitebo. 🙂

  3. De två böckerna är på väg tillsammans med din dotter. Om du vill läsa de böckerna, välj “Skärvor” först. “I denna ljuva sommartid” är en fristående fortsättning, och “Någon nära dig” är en helt annan historia, en kriminalroman.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *