Det här var ju tråkigt för samtliga inblandade. Jag ber om ursäkt.

Idag är det ju städdag. Det tog evigheter att städa för jag kom på en massa andra grejor som jag var tvungen att ta paus för att göra. Vilka grejer är det då viktigt att man har när man ska städa?

Skräp är en bra start. Observera att vi bor i en hyrd lägenhet och det är inte jag som har valt mattan. Men den har onekligen sina fördelar, skräpet flyter in litegrann och syns inte så bra.

Dammsugare. Vår heter Henry och är en riktig trotjänare. Vi har haft honom i sju år och har bara bytt dammsugarpåse 6 gånger. Det vet jag inte för att jag för en dammsugarpåse-journal, utan för att det är fyra påsar kvar i 10-packet (eventuellt kan det vara så att vi har hunnit köpa ett nytt tiopack och jag har glömt det men låt oss nu inte hänga upp oss på det). Om någon har tänkt antyda att det betyder att vi aldrig dammsuger vill jag mota den teorin i grind med en gång – mängden skräp blir densamma oavsett hur ofta man dammsuger. Enda skillnaden är hur länge den ligger på golvet innan den hamnar i dammsugarpåsen.

Handskar så att man inte får smuts på händerna.

Såpa, en annan flaska för toaletten, en tredje för handfatet, någon speciell flaska för dammtorkningen och kanske lite fönsterputs om man vill slå till med en storstädning.

Det viktigaste hjälpmedlet av allt när man städar är dock maken. Egentligen behöver man inte alla de andra sakerna, inte ens dammsugaren. Man kan ju ge honom en sop. Det behöver inte ens vara en make – sambo eller live-out pojkvän går också bra. Har ni inget av detta så blir det stilpoäng om ni lyckas få en ”tillfällig förbindelse” att dammsuga innan han kilar hem.

Det där med städning var ju inte så kul. Varken för mig, eller för er att läsa om. Imorgon är det tvätt på Vardagsschemat. Jag ska bättra mig till dess. Jag kanske tar tillfället i akt att berätta om hur det gick till när maken fick tvättmaskinsförbud i flera år.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *