Det ringde en gubbe och skrämde mig

Oj vad jag är poppis idag. Det ringde igen, den här gången var det en gubbe från Skatteverket. När Skatteverket ringer då blir man ju helt dönervös. Vad har jag gjort för fel NU DÅ? Det brukar oftast inte vara några goda nyheter när de ringer. De brukar typ vilja ha pengar eller blanketter av en.

Han ville dock bara följa upp och höra en utvärdering av en informationsträff för nya företagare som Skatteverket hade inbjudit mig till i mars. Jag hade tackat ja, för det kändes som att man kanske kunde samla några bonuspoäng som de kanske skulle sätta in på skattekontot om man gick på deras info-träff.

Men jag gick aldrig på den där träffen. Maken var tvungen åka iväg på något i sista minuten och jag orkade inte fixa någon barnvakt så jag skrev ett email och lämnade återbud.

Nu då när de ringde för att fråga om min utvärdering av träffen så kändes det som att jag gick i skolan igen och hade skolkat från en lektion. När han frågade om jag ville ha en ny inbjudan till nästa informationstillfälle när han fick klart för sig att jag missat träffen, ja då det blev det liksom bara att jag råkade tacka ja. Det var dumt gjort. Nu måste jag ju antingen tacka nej igen eller gå dit.

Grejen är också den att jag fick också en inbjudan till en träff om deklarationer för egna företagare i våras. Den träffen åkte jag på för jag tänkte att det kunde vara nyttigt när man har bott utomlands i över 10 år. Men när jag väl satt där då upptäckte jag att informationen var för imbeciller och att jag kunde läsa allt som sas i en broschyr eller två. Så jag smet i kaffepausen utan att säga hej då.

När de ringer för att fråga om min utvärdering av den träffen tror jag minsann att jag får lov att svara att “Victoria ligger på sjukhus med två brutna ben, prova igen om några månader”. För om jag säger vad jag tyckte så kommer de säkert med följdfrågor och sådant är jobbigt. Och det där med avliden som jag säger till försäljare är nog inte så bra att köra med till Skatteverket för de tillhör ju Storebror-ser-dig-nätverket. Om man säger till Skatteverket att man är avliden kan det ju bli lite trassligt i registren sen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *