Det var inte jag som gömde den

Fiskhåven ni vet. Gullefjunet kom in från trädgården och sa att hon och grannbarnen skulle fånga humlor och frågade var hennes fiskhåv var.

De där humlorna som hon och grannbarnen fångar det är egentligen fotbollar. En 14-kroners-fiskhåv klarar endast av ett begränsat antal fotbollar. Det konstaterade jag tidigare i veckan när ungarna bar omkring på “humlor”.

Naturligtvis var det inte därför jag sa att jag inte visste var fiskhåven var. Jag svarade att vi fick lov att fråga pappa när han kom hem och sa att jag trodde att han hade lagt den någonstans i källaren. I källaren är det så mycket kaos att det är omöjligt att hitta någonting om man inte redan vet exakt var det är. Det jag sa var också helt sant, jag trodde verkligen att maken trollat bort håven ordentligt.

Jag hade ingen aning om att maken bara hade tryckt in den i garderoben i hallen. Sämsta gömstället alltså. Det var ju rena rama turen att hon inte hittade den med en gång. Garderobsdörren hade lika gärna kunnat blåsa upp när hon svepte förbi på väg till toaletten.

Gömd fiskhåv

Tips till maken. Tvättstugan är den perfekta platsen att gömma håven. Tvättstugan är alltid belamrad med tvätt så där kommer hon aldrig att hitta den. Sen råkar vi hitta den i juli.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *