Föräldraråd på dagis

Ikväll har jag varit på föräldraråd på dagis. Jag visste inte riktigt vad ett föräldraråd var. Nu vet jag.

Vi pratade om vitt formbröd i en halvtimme. Nä, nu överdrev jag. Så länge var det inte, men minst 20 minuter pratade vi om vitt formbröd. Det känns även viktigt att poängtera att jag inte pratade särskilt mycket om formbröd, om jag minns rätt sa jag noll ord i ämnet, jag lyssnade bara med stort intresse. Vi fick veta att helt nyligen så hade det mörka brödet bytts ut mot vitt formbröd. Av ekonomiska skäl. Detta orsakade upprörda känslor i föräldrarådet.

Någon frågade om mat-tanten inte kunde baka eget bröd. För det är ju både billigare och hälsosammare. En enda mattant som servar 3 avdelningar med 55 ungar frukost och lunch på en kommunal budget borde ju rimligtvis kunna hitta tid att baka bröd också. Det kan man faktiskt tycka om man själv aldrig varit i närheten av en bakmaskin eller ett storhushållskök.

Teater pratade vi om också. En förälder berättade att de tyckte att det var bra när barnen fick gå på teaterföreställningar. Personalen förklarade att de bara kunde gå på gratisföreställningar eftersom de enligt reglerna inte får göra aktiviteter som föräldrarna måste betala för, eftersom inte alla har samma ekonomiska förutsättningar. Då föreslog en förälder att någon av föräldrarna skulle be de andra föräldrarna om pengar om personalen inte fick göra det. Smart idé va? Om personalen inte får klämma fattiglapparna på pengar så kan ju någon av föräldrarna göra det.

Sen på slutet fick vi veta att personalen misstänkte att det kanske finns mögel i byggnaden och att de har bett att någon ska komma dit och mäta flera gånger, men fastighetsägaren har fortfarande inte agerat. Då verkade det bara vara jag som brydde mig. De andra föräldrarna visade mycket limiterat intresse för att barnen möjligtvis vistas i mögliga hälsofarliga lokaler.

Jag vill hellre att mitt barn äter vitt formbröd i icke-mögliga lokaler än att hon äter fullkornsbröd i mögliga lokaler. Fast det är ju jag det. Jag har kanske konstiga prioriteringar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *