Gör ett eget jularrangemang

Kolla vad jag har gjort helt själv. Nästan.

Jularrangemang

Det är jättelätt. Det här behöver ni. En kruka, en blomma, jord, mossa, diverse dekorationer och en kusin. Just min kusin heter Maria och är syrra till Tistel-Pernilla. Men vilken kusin som helst går bra. Det är dock en fördel om ni väljer en kusin med lite gröna fingrar eller någon sorts talang för sånt här. Sen gör man så här. Börja med att hämta kruka och blomma i butiken och gå och ställ dem på bänken där kusinen står.

Jag: De här har jag tänkt köpa och göra ett jularrangemang av.

Kusin: Du måste ju ha någon fler blomma i den där stora krukan.

Jag: Nä jag ska bara ha den här, för Katarina sa att man inte skulle vattna den så då valde jag den. Då kan jag ju inte trycka dit en annan blomma som behöver vatten. Jag sätter dit lite dekorationer istället.

Kusin: Jaha, men då funkar det kanske.

Jag: Men oj, står du och planterar blommor just NU? Då kanske du kan plantera min också?

Kusin: Det kan jag väl.

Sen när kusinen planterat blommorna är det dags för mossa.

Jag: Hur gör man för att det här ska bli snyggt? Kan inte du visa?

Kusinen lägger grön mossa i hela krukan. Då kan man ändra sig och bestämma sig för att det skulle vara finare med vit mossa. Då får man faktiskt plocka bort den gröna mossan själv. Annars blir det för uppenbart. Sen går man bort till lådan med den vita mossan och börjar tafatt plocka med den.

Jag: Ska den vara så här hård eller ska den vara fuktig?

Kusin: Det är bäst om den är fuktig.

Jag: Jaha. Det finns inte så mycket fuktig mossa kvar, jag vet inte om det räcker till hela krukan.

Kusin: Man kan blöta upp den torra mossan igen.

Jag: Kan man? Hur gör man då? Spolar man den under kranen?

Kusin: Du kan ta en hink där borta och lägga ner mossan där ett tag.

Jag? Ska jag? Det här var ett litet bakslag. Ni får räkna med att er kusin ibland inte fattar alla vinkar. Eller så spelar de bara. I vilket fall som helst blötte jag mossan helt själv. Sen tog jag den blöta mossan och la den mitt på arrangemanget.

Jag: Det här blev ju inte så fint.

Kusin: Du kan dra isär den och trycka till den litegrann.

Den här gången var jag förberedd.

Jag: Menar du såhär?

Kusin: Nej, så här.

Då drar kusinen isär och trycker till mossan. Nu är arrangemanget nästan klart. Sen trycker man ner dekorationer. Tomtar, fåglar, kulor, svampar eller vad helst ni har till hands. Det gjorde jag helt själv, den biten kan inte Maria lastas för.

Som ni ser rymdes det bara en blomma i krukan när jag var klar med allt jag skulle stoppa dit.

Enkelt va?!

Prylarna kan ni köpa hos Pernilla. Har ni ingen egen kusin kan ni låna min om ni besöker den fysiska butiken. Maria är inte där vanligtvis, men säg åt Pernilla att jag har lovat att hon ska plantera åt er.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *