Hälsosamt fika på Familjens Hus

Jag gillar Familjens Hus i Piteå på Facebook. Jag vill veta vad de har för öppettiden och om det är något speciellt på gång som roar barn.

Igår gjorde de en statusuppdatering och berättade att de skulle ändra på sin fikaförsäljning. I framtiden kommer de bara att sälja bullar, kakor och saft vid speciella tillfällen som tex “alla hjärtans dag, kanelbullensdag, påsk mm”. Alla hjärtans dag är ju stort i åldrarna 0-3 år så det är ju bra att de inte har glömt bort den dagen. Synd bara att den i år infaller på en torsdag när Familjens Hus är stängt.

Alla andra dagar som inte räknas som speciella tillfällen ska de istället ha “hälsosammare fika” till försäljning. Detta påverkar inte mig eftersom jag inte brukar fika på Familjens Hus. Jag har aldrig köpt deras ohälsosamma fika och jag kommer inte att köpa deras hälsosamma fika heller.

Eftersom jag har en förmåga att reta upp mig på småsaker stör jag mig ändå på överförmynderiet i det här. Om det inte är lämpligt att ägna sig åt försäljning av ohälsosamt fika i kommunala lokaler tycker jag lika gärna att man kan lägga ner hela fikaförsäljningen. Folk kan väl ta med sig sitt eget fika om de nu måste fika just när de är på Familjens Hus.

Vad ska de sälja för hälsosamt fika då? Jo knäckebröd och riskakor med pålägg.

Riskakor? Hälsosamma? Eller inte så hälsosamma? Spel för gallerierna är vad det är.

Riskakor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *