Mig lurar de inte på gammal limpa

Jag tycker om färsk limpa. Det är mycket godare än gammal limpa. Om jag får välja mellan att köpa färsk eller gammal limpa så väljer jag alltid färsk. Jag är till och med så kinkig att om det bara finns gammal limpa då köper jag ingen alls. För jag vill inte ha gammal limpa.

Däremot tycker jag inte att man ska kasta bort limpa. Det är slöseri. Det finns alltid någon som kan tänka sig att köpa gammal limpa. Under förutsättning att den är nedsatt i pris förstås. En gammal limpa är inte likvärdig med en färsk limpa, därför är det inte rimligt att de kostar lika mycket. När man tittar på dem skulle man kunna tro att de är likvärdiga för de ser likadana ut, men det är de inte. De färska limporna är färska och goda och de gamla limporna är gamla och torra. Om de gamla limporna är nedsatta i pris är det alltid någon som vill spara en slant och köper dem. Då behöver man inte kasta bort dem.

Jag däremot är inte villig att betala för gammal limpa, varken fullpris eller nedsatt pris. Därför blir jag irriterad när butiker försöker lura mig att köpa gammal limpa, och dessutom betala fullt pris för dem, genom att gömma de färska limporna bakom de gamla.

Gömd limpa

I den här butiken ligger limporna på nedersta hyllan så man ser bara de som ligger längst ut. Idag är det den 14e. Måndag. De här limporna som ligger längst fram är bakade den 11e. Det var den 11e i fredags. Jag vill absolut inte ha någon limpa som är bakad i fredags på måndagar.

Jag är dock inte dum, jag vet hur det går till. Jag vet att det bakas färska limpor på måndagar. Därför finns det ingen anledning att köpa en limpa bakad i fredags på måndag. Om man står upp ser man bara de gamla fullprislimporna längst ut. När man böjer sig ner däremot så hittar man en helt färsk limpa bakad idag gömd längst där inne.

Jag tog den färska limpan. För den är god och värd pengarna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *