Här vare ju billigt att bo

Vi har ju kikat runt lite på att kanske köpa. Tidigare i veckan hittade jag en annons i ett angränsande område till där vi bor. “Men det här var ju billigt” tänkte jag. “Trist höghuskomplex men schysta lägenheter på insidan. Hoppa på och vara med när bostadspriserna fortsätter gå upp. Bo där ett år eller två och sedan flytta någonstans nicer”.

Så tänkte jag i måndags eller tisdags. Å igår blev någon skjuten på gården till det där billiga höghuset där jag hade tänkt bo och spara pengar. Så nu är den planen nedlagd.

Inte så att jag har en massa fördomar om att folk blir skjutna dagligdags i områden där folk blir skjutna på gården. Men jag känner ändå att bostäderna just där kan få fortsätta att vara billiga utan att jag är med på tåget. Det var trots allt någon som blev skjuten i huvudet vid den närmaste tunnelbanan för mindre än ett år sedan.

Om jag ska råka hamna i vägen för en kula avsedd för någon småbrottsling vill jag i alla fall att det ska vara en högoddsare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *