Invigning på badhuset

Tänk er ett badhus som har varit stängt för renovering i typ ett år. Tänk er att de har invigningsdag. Då kan man tänka sig att det bara är idioter som kommer på att de ska åka dit på invigningsdagen när det dessutom är gratis. Så var det också. Massor av idioter. Också jag och gullefjunet.

När vi kom dit var det kö UTANFÖR badhuset. Typ hundra meter. Så jag sa till gullefjunet “Kolla så lång kö, ska vi verkligen stå i den här kön eller ska vi komma tillbaka senare?”. “Vi kan stå i kön” sa hon. Maken, som skulle till frisören, höll på att garva läppen av sig. Jag suckade och drog upp jackhuvan mot blötsnön och klev ur bilen.

När vi nästan var framme vid slutet av kön sa gullefjunet “Mamma kan vi inte ställa oss längre fram i kön, jag tycker inte om att ställa mig i slutet av kön”. Det gör inte jag heller men det är så köer fungerar, det är därför man egentligen inte ska befatta sig med köer. En halvtimme fick vi stå i kö, sen började de släppa in folk bakvägen.

Jag tyckte inte att det var värt kötiden, det här nya badhuset. Det var självklart rent och fräscht. Men de hade inga badleksaker. Hur har de tänkt att barn ska roa sig när de badar om det inte finns några badleksaker? Ska de hoppa och plaska och leka med bara sig själva och vattnet?

Vi talar om moderna barn här. De behöver leksaker. Att ge dem en bassäng med bara vatten är ju en barbarisk attityd. Det är ju som när ens föräldrar säger saker som “När vi var små fick vi inga leksaker, vi gjorde egna leksaker av kottar och pinnar”. Å man bara “Det var ju för fan DÅ, nu finns det ju leksaker så det finns ingen anledning att sitta och bygga sina egna av kottar!”.

Det ska vara leksaker i bassängen. Att bygga om för miljontals kronor och inte lägga några pengar på badleksaker är en felprioritering. Vem bryr sig om att de kan höja och sänka botten på bassängen om det inte finns några leksaker i den?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *