Hur gör man när man tränger sig i en telefonkö?

Deklarationerna rör på sig. Den svenska blanketten har flyttat från höger hörn av skrivbordet till det vänstra hörnet. Den engelska blanketten ligger stilla. Den svenska är nämligen prioriterad. Den preliminära uträkningen jag fick från Skatteverket säger att jag ska få tillbaka 1055 kr. Fast det är säkert bara ett lock-erbjudande. När jag är klar ska de säkert ha pengar av mig istället.

Jag har även ringt till Skatteverket och frågat om jag verkligen måste fylla i bilaga X, Y och Z när jag inte startade företaget förrän November och ska ha förlängt räkenskapsår första året. Det behöver jag inte om ni undrar så nu är jag glad som en lärka.

Först avancerade jag från 89 till min tur i telefonkö ett och när jag kom fram blev jag kopplad till telefonkön två. Kom in på plats 20. Några minuter senare var jag helt plötsligt på plats 23! Hur gick det till? Vem trängde sig och hur tränger man sig i en telefonkö?!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *