Jag är mycket nöjd med mitt val av make

Asså, jag förstår att ni har varit oroliga för att jag inte har har hört av mig och bloggat på en hel dag. Ni har säkert tittat in här fem gånger om dagen och tänkt “Har hon inte skrivit något nytt blogginlägg? Tänk om det har hänt något? Tänk om hon har drunknat?”.

Ja, eller så är det bara mamma som håller på så. Ni andra kanske inte ens har märkt att jag har varit ute på Stora Nassa i ytterskärgården och inte haft någon mobiltäckning.

Idag har jag något väldigt viktigt att berätta för er. Speciellt om ni är en sådan där ungdom som inte har utsett eran livpartner ännu. På den där listan där man skriver ner vad man har för önskemål på sin tilltänkte – att hon/han ska vara snygg, rik, bra i sängen, snäll, kunna laga mat osv – bör ni lägga till seglarkompetens. Om ni inte kan segla själva förstås, då behöver man ju ingen karl till det. Kan man segla själv kan man ju sätta på listan att mannen ska kunna sy gardiner istället. Men om man inte kan segla själv är det extremt bra att gifta sig med någon som kan segla. Då får man de bästa semestrarna som inte kan köpas i någon resekatalog.

Jag hade inte seglarkompetens på min lista. Det var rena rama turen att maken kunde segla. Jag var till och med lite tveksamt inställd till den här seglargrejen när vi först träffades. Det lät så primitivt och o-lyxigt att segla. Tvätta sig i iskallt vatten och gå på toaletten i naturen lät inte alls som min grej. Men nu är jag extremt nöjd med min makes seglartalang som jag inte ens visste var nyttig när jag hittade honom.

När man har sånt väder som vi har just nu och har sin egen båt (hyrd då alltså i vårt fall) så slår en seglingssemester i Stockholms skärgård det mesta som utlandet kan erbjuda.

Så om ni funderar på vem ni ska gifta er med, eller funderar på att byta ut den ni har, så är mitt råd att välja någon som kan segla.

Ett annat råd är att investera i en surfplatta och en gummibåt som inte riktigt håller luften. Surfplattan stoppar man ner under däck tillsammans med barnet/barnen och gummibåten lägger man på däck med en kudde på och använder som solsäng medans det utmärkta valet av äkta make kör omkring en på sjön så att det fläktar när man sover i solen.

Glöm inte att smörja in armhålorna med solkräm. Det gör satans ont att vara solbränd i armhålan. Å glöm inte att skicka mig en inbjudan till bröllopet när ni gifter er med ert seglingskunniga kap efter att ha läst mitt tips.

Solnedgång i skärgården

2 thoughts on “Jag är mycket nöjd med mitt val av make”

  1. Hej,

    Jag vet inte hur jag hittade din blogg. Men jättekul att läsa.
    Tillhör den gruppen som gått in och undrat var du tagit vägen!

    Fortsatt trevlig segling !

    Farmor Ulla-Brith

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *