Jag blir så husmoderlig när jag är i Norrland

Det är som att den friska luften vrider om huvudet på mig. Igår gjorde jag muffins, jag har planer på en morotskaka och en cheesecake innan vi åker hem och imorgon har jag tagit på mig att göra middagen.

Det blir cannelloni med spenat och ricotta, egengjord tomatsås och egengjord bechamelsås. Planeringen går riktigt bra. Jag har inte hittat något recept som faller mig helt i smaken så jag tar tre olika och lägger ihop dem. Bechamelsåsen har jag lejt bort till maken. Så fort jag har skrivit klart det här ska jag börja smickra brorsan med hyllningar om vilka goda tomatsåser han gör och försynt fråga mamma om hon vet hur man gör när man “svettar en lök med tillsatt färsk babyspenat”.

Jag tror att det här kommer att gå bra.

Jag rekommenderar alla att åka på lekland på Annandagen (vi har bytt ämnet nu). Det är nästan tomt så man känner sig litegrann som Michael Jackson när de brukade stänga leksaksaffärer så att han skulle få ha dem för sig själv.

Idag stoppade jag gullefjunet när hennes tunga var en halv centimeter från att slicka på toppen av saltkaret när vi åt barnpizza i stan. När jag sa åt henne att man inte fick göra så frågade hon varför. Jag funderade på att svara “för att du nyss har haft magsjuka” men jag kände att det bara skulle leda till en massa följdfrågor eller illusioner om att man får slicka på saltkar om man inte nyss varit sjuk så istället svarade jag “för att det är äckligt”. Hon accepterade det svaret och sedan frågade hon om man fick slicka på pepparkaret.

Jag har glömt att berätta vad vi gav mormor och morfar i julklapp. De fick magsjuka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *