Jag får beröm av PR-byråer

De senaste veckorna har jag fått en hel del e-mails från PR-byråer med erbjudanden om att skriva “sponsrade inlägg” mot betalning.

En del PR-byråer inleder sina e-mail med att säga någon berömmande om min fina blogg. Häromdagen fick jag ett mycket roande sådant e-mail. Tjejen skrev “jag har känt till din sida ett tag nu och jag gillar den måste jag säga, du skriver om intressanta ting som även är lärorika”.

Jag fnissade och svarade “vad roligt att du tycker att min blogg är lärorik, jag strävar ju verkligen efter att skriva utbildande inlägg”.

Tror ni att hon fattade vinken/ironin/skämtet? Nej, hon gjorde inte det – hon svarade “ja du har verkligen lyckats, bra gjort!”.

Jag tror att man av detta kan dra slutsatsen att hon inte har läst en enda rad av min blogg. Om hon hade gjort det skulle hon ha vetat att det inlägg hon föreslog att jag skulle skriva inte alls passar in i den kategori där hon föreslog att jag skulle lägga inlägget.

Och dessutom ville hon godkänna inlägget först. Som om att någon skulle få “godkänna” något som jag skrivit innan jag publicerar det på min egen blogg! På den här bloggen är det jag som sköter godkännandet. Några hundralappar räcker inte för att jag ska tumma på den regeln, man ska komma med många, många tusenlappar om man vill godkänna något jag skrivit innan jag publicerar det.

För några veckor sedan fick jag ett annat e-mail från en annan PR-byrå. Den killen ville att jag skulle skriva om kontorsmaterial. Han ville också läsa och godkänna först och “beroende på inläggets kvalitet” kunde han betala upp till 150 kr.

Hallå liksom… “Beroende på inläggets kvalitet”!! Hur oförskämt är inte det?! Han har ju uppenbarligen inte heller bemödat sig med att läsa ett enda inlägg. Om han gjort det skulle han ha vetat att på den här sidan finns det bara kvalitet!

Jag skulle kunna skriva ett sjukt högkvalitativt inlägg om en häftapparat eller en tejprulle. Men av någon anledning har jag en känsla av att det inte skulle var i PR-killens smak…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *