Jag har en bomullstuss i örat

Jag har en bomullstuss i örat. Jaha, ta ut den då tänker ni då. Det går inte.

Jag har en vaxpropp så när jag gick och la mig igår kväll droppade jag revaxör i örat som skulle få verka över natten. Sen stoppade jag dit en bomullstuss för att det inte skulle rinna ut. Det här har jag gjort jättemånga gånger förut så jag vet att det funkar.

Igår tog jag dock tydligen en för liten bomullstuss. Så under natten har den sugit åt sig revaxör, krymt och åkt in i örat. Så den går inte att få ut. När ni har slutat garva kan ni läsa vidare.

På en lördag är ju inte vårdcentralerna öppna så att man kan få hjälp där. Men det känns himla mesigt att åka till akuten med en bomullstuss i örat. Sitta där i väntrummet med bilolycksoffer, alla som blev misshandlade inatt, folk med hjärt- eller andra allvarliga sjukdomar. Man skulle ju vara helt nervös att någon av dem skulle börja småprata, berätta vad de har för krämpa och fråga vad det är för fel på mig. “Jag har en bomullstuss i örat” känns inte värdigt.

Jag har i alla fall konsulterat google. Jag är tydligen inte den förste som har drabbats av detta eftersom google avslutade sökfrasen åt mig. På Flashback hittade jag några givande råd. Killen som ber om hjälp i tråden har en tops i örat, men det är ju ganska likt.

Någon föreslog att han skulle tugga ett tuggummi, fästa det på en ny tops och sedan gräva i örat tills topsen i örat fastnar och sedan dra ut den. Men som någon annan påpekade så måste man ju akta sig så att tuggummit inte också fastnar i örat. I och för sig skulle det förstås vara bra på det sättet att om man måste åka till akuten är en bomullstuss OCH ett tuggummi i örat en mycket värdigare anledning att komma till akuten med än bara en bomullstuss.

Ett annat förslag var att man skulle be någon blåsa i det andra örat så kanske topsen skulle flyga ut. När man sitter med en bomullstuss i örat så känner man sig ganska korkad så det känns faktiskt litegrann som att det här skulle kunna funka.

Fördelen med det här är i alla fall att ljudet från surr och gråt är avsevärt dämpat idag. Kommentarsfältet är öppet för råd och hån.

6 thoughts on “Jag har en bomullstuss i örat”

  1. Kanske ta en jättevarm dusch och spola vatten i örat? Det borde ju smälta gojset och vaxet och kanske putta ut bomullen inifrån. Kanske. JA JAG VET, men det är det enda jag kan komma på…

  2. DU har vaxpropp men JAG blir anklagad för att ha en (av maken- och din kusin skulle säkert oxå kunna påstå nåt sånt)
    Orättvist!
    Har tyvärr inget råd- och inget hån heller 😉

    1. Haha, jag läste just ditt blogginlägg om vaxproppen (som inte är) och trodde att det var ditt och Mattes gemensamma hån till mig…!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *