Kolmården

Idag har vi varit på Kolmården på vägen hem. Det är en mycket bättre djurpark än Skansen. De flesta djur som de har på Skansen har vi i Norrland också. På Kolmården har de spännande djur.

Som lejon

Lejon

Giraffer

Giraff

En jättesöt röd koala panda. Det är en panda som Snigeln snabbt som en iller påpekade (det här är alltså en EDIT efter hennes kommentar).

Röd koala

Elefanter

Elefant

Kameler

Kameler

Zebror

Zebror

Maken lånade kameran och tog ett foto på en björn. Det här fotot är litegrann som Where’s Wally?. Den första att hitta björnen och lämna en kommentar och berätta var den är vinner ära och berömmelse.

Hitta björnen

Tekoppar på Bamses värld

Tekopp

Linbana. Helt suveränt att sitta i en bur uppe i luften och titta på djuren istället för att måsta gå. Tills gullefjunet tröttnade och började klättra på väggarna. Då blev det jättejobbigt att sitta i en bur  20 meter ovanför marken.

Linbana

Dessutom har de lokatter, apor, vargar som biter ihjäl folk och en massa andra djur. Jättekul och jättespännande var det att vara på Kolmården.

Favoriter? Maken tyckte lokatterna, jag hade svårt att bestämma mig mellan zebrorna, girafferna och den röda koalan pandan (jag sa ju det, det är en panda). Gullefjunet blev mest exalterad när hon såg en träsnidd uggla som stod på en stolpe längst vägen. Hon tyckte också att den lilla apan som gungade i ett träd var rolig.

I butiken när vi skulle åka hem hittade jag en randig färgglad giraff i trä som var en halvmeter-meter hög. Jo jag vet att det är ganska ospecifikt, men jag har dåligt ögonmått. “Den tar vi” tänkte jag och plockade upp den. Sen såg jag att den kostade 250 spänn. “Det var mycket för en randig giraff” tänkte jag och ställde tillbaka den.

Nu ångrar jag mig och vill ha den randiga giraffen. Så om någon som läser detta ska till Kolmården i sommar och kan tänka sig att köpa den randiga giraffen åt mig får ni gärna höra av er.

6 thoughts on “Kolmården”

  1. Björnen är bakom ett träd, i mitten av fotot. Han/hon ligger ner. Antagligen för att jävlas med fotografen.

  2. Björnen var ju klockrent alldeles mitt i bilden! Förutom att det var lite mycket annat runt omkring då och huvudet gömt bakom ett träd eller så där! 😉

  3. Eftersom andra hunnit peka ut björnen så vill jag leka besserwisser och påpeka att den röda koalan är en röd panda. Men den är söt, jag vill också ha en sån! 😉

      1. Men du har bara ändrat på ena stället??? Va? Va? Va??? 😉
        (Sorry, det är the grammar nazi i mig som slår till ibland.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *