Landshövdingen bjuder på snålfika

Det är drygt sex mil mellan Älvsbyn och Luleå. I Älvsbyn bor Kristina. I Luleå bor Norrbottens landshövding. I söndags satte sig Kristina, hennes make Per-Erik och en bekant i bilen för att åka till Luleå på landshövdingens årliga fikabjudning. Sex mil enkel väg för att fika. Märk väl – gratisfika.

Vad möts Kristina och hennes sällskap av när de kommer fram då? Jo, en torr saffransbulle, en pepparkaka och en bondkaka. Maken till snålfika tycker Kristina som säger att landshövdingen borde skämmas.

Vi tar det här igen så att det sjunker in ordentligt. Kristina, som har kört över sex mil enkel väg för att gratisfika, tycker att landshövingen ska skämmas.

Värden kanske rättade fikat efter gästerna?

Om ni vanligtvis inte klickar på länkar tycker jag att ni ska göra ett undantag idag och klicka här för titta på bilden av Kristina där hon sitter och surar över snålfikat. Hon ser ut som att hon har svalt en citron.

6 thoughts on “Landshövdingen bjuder på snålfika”

  1. Jag tänkte samma sak, men jag vet också att tidigare fikabjudningar på residenset varit riktigt bra. Jag skulle dock skämmas för att vara så snål och otrevlig och gå ut i tidningen med en sådan sak – för gratis är ju trots allt gratis. Det hade ju varit skillnad om man betalt för det!

  2. En bra dag för PT… Jag tror inte att Kristina hade tänkt igenom det här innan hon ringde PT, det enda det har lett till är att uttrycket: Älvsbyn – fyrkantens blindtarm myntats (jag hade iaf inte hört det förr). Vad vore nyheterna utan kränkta människor? Vicke, du borde göra en topp-lista. Tror att du kan få ihop det från dina inlägg.

    1. Bra idé, låt mig fundera litegrann på detta. Man kanske skulle kunna göra någon sorts omröstning eller tävling av det.

  3. Jamen vad säger man?!
    Ska vi ta en fika- sliskig fika- och sladdra om detta och andra vettigare saker 😉 Lite pyssel snart?!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *