Leksaksförvaring

Mitt liv har ju avsevärt förbättrats sedan jag var på Ikea igår. Nu har jag organiserat litegrann här hemma.

3 korgar har jag köpt till leksaker, istället för en stor korg. Då kan jag trycka in leksakerna i tre fack i bokhyllan istället för att den stora korgen ska ta upp utrymme mot väggen där det skulle kunna stå något annat nyttigt.

Jag passade på att sortera in leksakerna i kategorier när jag ändå höll på. Jag tänker att om jag skriver en liten lapp på varje korg vilken typ av leksaker den innehåller så lägger säker gullefjunet leksakerna i rätt korg när hon städar upp efter sig vi dagens slut.

Jag funderade länge och väl hur jag skulle kategorisera leksakerna. Material, pojk/flickleksaker, storlek, färg, ålder, nivå av intelligensfrämjande? Googlade och kollade lite psykologi för att se om de olika alternativen skulle påverka dotterns framtidsutsikter på något sätt.

KAN motorsågen ligga i samma korg som dockan? Vad får det för konsekvenser i egentligen? Det känns som att det skulle kunna sluta ganska illa utifall att sådana här saker har betydelse.

Så här blev det i alla fall. Ni får kika ner i lådorna och kolla om ni kan lista ut vad det blev för kategori-indelning. Det ligger en tandborste och ett dl-mått i den övre vänstra lådan om det ger någon ledtråd.

Den turkiska pepparn som jag hittade åt jag upp, och pepparkaks-burklocket kastade jag bort.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *