Majblomman 2014

Det är då ingen som helst ordning på dagens ungdomar. Inget affärssinne alls har de.

Om man ska sälja majblommor så ska man ha växel! Har man inte växel blir man fan inte rik. Det är ju knappt att någon har kontanter på sig längre så tror barn verkligen att folk springer omkring med jämna pengar?!

Två majblommor skulle jag ha och det kostade 120 kr. Så jag gick och tog ut pengar från automaten. Sen frågade jag ungen om hon hade växel på 200. Det hade hon inte. Då får hon ju stå sitt kast tänkte jag och sa till henne att jag bara skulle ta en majblomma istället. Då hade hon inte växel på en hundring heller.

Helt plötsligt kläcker hon ur sig “Om du går in på kiosken och frågar kanske de har växel”. Hallå liksom!! Det var bara för att hon var barn hon got away with it alltså! Hade någon vuxen affärsidkare föreslagit att JAG skulle gå och fixa växel så skulle det inte ha blivit någon affär alls.

Jag svalde dock mitt förtret över bristen på växel. Gullefjunet stod ju och höll i sin majblomma och jag ville inte göra två barn besvikna genom att ställa in hela dealet.

När mitt barn ska sälja majblommor i framtiden kommer jag att se till att hon har lärt sig vikten av växel. När man säljer majblommor är växel nyckeln till framgång.

Majblomma 2014

2 thoughts on “Majblomman 2014”

  1. Vad fräcka unga av idag är! När jag köpte för nåt år sedan tyckte tjejen att jag skulle lämna växeln som dricks, men det jag skulle ha tillbaka var mer än 2/3 än blommans pris. Bah!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *