Maken vill ha upprättelse

Maken påstår att det har förekommit falska anklagelser mot honom här på bloggen. Han säger att han vill ha upprättelse. Nu vet jag inte riktigt om det är rätt att svänga sig med stora ord som anklagelser, det tycker jag är lite dramatiskt. Det är dock korrekt att jag har berättat här på bloggen att maken burit iväg ett 10-tal glasburkar, som inte var skräp, till återvinningen.

Nu har det kommit fram viss information som visar att inlägget innehöll vissa faktafel. Så då är det ju klart att jag ska rätta till dem. Innan vi börjar vill jag återigen påpeka att det är maken själv som har bett om det här.

Några veckor innan jul, mitt under den där perioden när jag höll på att göra en burkadventskalender, så hade vi en gammal kartong stående i skattkammaren. Där hade jag lagt ner en del saker som jag inte tyckte att vi behöver i lägenheten, några muggar och plastburkar osv. Jag berättade för maken att kartongen skulle ut i ett förråd och att om han hade något som bara låg och skräpade kunde han lägga ner det i kartongen. Jag tänkte tex att han sommarjackor kunde spendera några månader i förrådet.

Maken är ju vuxen så jag kände inte något behov av att kontrollera om han la ner någonting i kartongen. Sen en dag när pappa kom förbi och hade bilen med sig frågade jag om han kunde ta med sig kartongen och ställa den i något av deras uthus. Det här var i samma veva som maken bar iväg mina glasburkar till återvinningen.

Dagen innan julafton skulle jag ut i uthusen och leta efter en tomteluva. Då hittade jag den där kartongen. I den låg min påse med glasburkar.

Glasburkar

Så jag är alltså skyldig maken en rättelse. Han hade inte fått mina burkar att försvinna genom att bära dem till återvinningen. Han hade fått dem att försvinna genom att lägga dem i kartongen som skulle ut i förrådet.

Rätt ska vara rätt.

Slutresultatet blev i alla fall detsamma. Burkarna försvann. Hur gick det med burkkalendern då? Jo 17 burkar lyckades jag göra till kalendern. De sista sju dagarna fick jag återanvända burkar.

Burkkalender

Nu har jag gott om burkar igen. Så nu kan jag göra sju burkar till så att jag har en komplett kalender nästa år.

3 thoughts on “Maken vill ha upprättelse”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *