Därför målar jag glasburkar

Ni undrar säkert varför jag målar glasburkar. Det är ingen idé att ni låtsas något annat. Jag vet att ni undrar. Därför berättar jag.

Jag ska göre en egen adventskalender. Jag visste att min nya scrapbooking-hobby skulle komma till nytta.

Först tänkte jag göra en julkalender av stora tändsticksaskar. Fast vi har bara en ask hemma och jag har liksom ingen lust att lägga 300-400 kr på tändsticksaskar. Inte heller har jag någon användning för 6000 tändstickor.

När jag frågade vad jag skulle göra med mina glasburkar var det någon som föreslog att jag skulle göra en sparbössa. Ja, egentligen föreslog hon inte att jag skulle vara så här omständlig och måla, klippa och klistra. Hon föreslog bara att jag skulle använda en burk till att lägga mynt i. Men då fick jag idén att glasburkarna kunde bli en julkalender.

Så nu har jag alldeles för lite glasburkar istället för för många. Jag hade hunnit hälla sylt i två när jag kom på det här så nu har jag bara sju burkar. Jag behöver alltså 17 till, och jag har redan varit och plundrat hos mamma.

Det kan bli lite körigt att trycka i sig tillräckligt med saltgurka och rödbetor för att få ihop 17 burkar och bli klar med kalendern till den 1 dec.

Så om ni bor i närheten av mig (nära definieras som ca 2-3 mil här i Norrland om ni undrar) får ni gärna spara era tomma burkar och ge dem till mig. Typ du farbror Sture om du läser det här – kasta inte bort tomburkar, jag kommer och hämtar dem.

Som ni ser blir min röda burkmålning inte så snyggt. Det måste vara penselns fel. Det är lugnt, jag ska dekorera mer. Klistermärken eller band eller snören. När jag är klar kommer man knappt att märka att färgen är ojämn.

One thought on “Därför målar jag glasburkar”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *