Vad orsakar bruna fläckar på lakan?

Kan någon berätta för mig vad detta är?

Fläckar på lakan

För att förtydliga så är detta ett foto av ett lakan. Det är ingen duk så fläckarna är inte choklad. Det ser ut som fläckar från chokladglass skulle se ut på en duk. Men det är inte glass. Om det hade varit vårt lakan skulle det mycket väl ha kunnat vara glass. Inte för att vi äter glass i sängen utan för att hos oss finns det folk som mycket väl skulle kunna lägga sig i sängen och äta glass om man inte var uppmärksam.

Nu är det dock inte glass. Lakanet tillhör någon som jag känner som säger att dessa fläckar uppstår regelbundet. Fotot föreställer enbart ett fåtal av alla de fläckar jag blivit ombedd att granska. Jag har föreslagit smink, snus, mens och choklad och samtliga har blivit avfärdade som helt omöjliga förklaringar. Lakanet ägare misstänkte vägglöss men detta är också utrett och uteslutet.

Rena mysteriet. Detta har blivit en presigefråga för mig. Jag vill att JAG ska vara den som kommer på vad det kan vara.

Men jag är clueless och behöver hjälp. Vad kan det vara?

5 thoughts on “Vad orsakar bruna fläckar på lakan?”

    1. Håller med men inte troligt, vi får frekventa uppdateringar vid nya fläckar så de skulle inte kunna hinna bli bruna om det var blod.

  1. Hej! Hittade din blogg när jag googlade. De senaste två nätterna har vi upptäckt exakt likadana fläckar utan förklaring på örngott och lakan, men bara på min sambos sida av sängen. Fick ni någon förklaring på vad det var? Har precis satt förband på en leverfläck min sambo har i bakhuvudet för att se om det är den som vätskar, för är det inte det så måste det spöka…

    1. Nej något säkert svar fick vi inte. Det var svärmors lakan och hon var övertygad om att det var vägglöss (för hon hade fått ett reklamblad i brevlådan som varnade för vägglöss) och betalade för att Anticimex skulle utreda och när de sa att hon inte hade några vägglöss köpte hon ändå en ny säng. När jag satte hennes foundation på mina fingrar och tvättade händerna så att de såg rena ut så blev det ändå fläckar i exakt den färgen när jag drog fingrarna på ett vitt lakan så det var den mest sannolika källan. Även om svärmor sa att det var helt omöjligt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *