Pokémon Go

Japp, jag skäms inte för att säga det. Jag spelar. Gullefjunet spelar. Jag har lyckats lura med Svägerskan också. När de var till Storforsen skulle hon hjälpa gullefjunet med spelet så hon laddade ner spelet själv för att lära sig och nu spelar hon också. Maken spelar inte. Det går ju inte, gullefjunet har ingen egen telefon så hon spelar på makens. Jag tror inte att Maken är jätteledsen.

Jag är på nivå fyra så jag får fortfarande inte var med i något lag och när jag försökte gå på gym var jag tydligen inte tillräckligt erfaren. Jag har sexton Pokémons. Jag har egentligen fångat flera än så men jag har gett några till Professorn för att få Candy också har jag Powered Up några Pokémons. Jag är inte helt säker på vad Power Up betyder man jag tror att det kan vara bra.

I morse hade jag bara fem Pokémons så jag bestämde mig för att gå 5-kmsrundan runt Jävre. Då ville gullefjunet också med. Shooot också tänkte jag – då måste jag låta henne ta alla Pokémons annars blir det ett himla liv över att jag har fler Pokémons än henne. Och alla vet att gullefjunet inte orkar gå fem km utan att gnälla. Men det är lugnt kan jag berätta. Om man är två som spelar och hittar en Pokémon samtidigt kan båda fånga den. Och gullefjunet gick fyra km utan att gnälla innan makens batteri dog.

Då ringde jag farsan vid första pipet också kom han och hämtade henne och jag gick vidare. En minut efter de åkt iväg dog mitt batteri fastän jag hade 10% kvar och sedan var resten av promenaden bortkastad. Jag fick lov att gå en hel km i vetskapen att det fanns 4 Pokémons nearby och jag kunde inte ta dem.

Om man går byn runt i Jävre kan man i alla fall fånga massor Pokémons. Gullefjunet fångade 18 tror jag. Det kan i och för sig bero på att jag var lite nervös över att gullefjunet inte skulle hitta några när jag redan hade fem så jag startade en Incense åt henne. När den tog slut efter en halvtimme lyckades hon helt på egen hand lista ut hur man startade en ny. Jag bara “Har du startat en till lockburk? Det finns inte hur många Incense som helst…! Nu har du ju ingen kvar när vi åker till Pite havsbad och där finns det säkert jättemånga Pokémons!”.

Sen var det det här med att fånga pokémonsarnas. Det är ju där Nintendo har tänkt tjäna pengar – på att sälja bollar och andra grejor. Gullefjunet kastade bollar som om man har hur många som helst. Hon har inte greppat ännu att om bollarna tar slut måste man till ett PokeStop för att få flera. Saker som jag sagt många många gånger idag;

  • Kasta rakt.
  • Kasta hårdare.
  • Plocka upp bollen när den ligger kvar på marken så kostar det ingen boll att kasta igen.
  • Stå inte mitt på vägen, stå vid sidan av vägen när du fångar Pokémons.
  • Du behöver inte titta på telefonen, den kommer att vibrera när det kommer en pokémon.
  • Nu håller du mig i handen annars får du inte spela det här spelet nå mer.
  • Vad heter den här Pokémonen? Hon vet oftast svaret på den frågan, hon har tydligen tittat på Pokémon på Netflix. Dessutom har hon berättat en massa saker för mig om ägg som kläcks och helt plötsligt när jag tankade på the PokeStop så fick jag några ägg också har jag tydligen en äggkläckare som jag måste gå några km för att kläcka ägg i.

Jävrefyren är ett PokeStop förresten. Det går även bra att tanka på ICA-sidan – det räknas tydligen också som samma PokeStop. Ta en fika så kan man tanka igen, det går jättefort för PokeStoppet att bli blått igen.

PokeStop i Jävre
PokeStop i Jävre

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *