Hotelldusch-feeling

När vi köpte huset så fanns det ett badrum nere. Det såg ut så här.

Badrum före
Badrum före

Våtrumsmattor och stjärtdusch. Nu kanske ni säger att det där är en handdusch. Men varför tror ni att fästet sitter där det sitter? Det var en stjärtdusch.

Så vi lejde Ruslan och Romans. De kom och rev ner allt. Sedan byggde de en ny vägg så att badrummet blev mindre så att vi fick en dörr till matsalen från hallen.DSCN0051

De la golvvärme.

20160611_151710

De installerade en Unidrain. Det är en asdyr golvbrunn som gör att man kan få rätt fall på golvet fastän man har stora klinkerplattor. De kaklade. Först när kaklet kom upp tänkte jag “Hjälp, jag har valt fel kakel. Det kommer att bli jättemörkt med grått på både väggar och golv i ett så här litet badrum”. Men när lamporna kom på plats ordnade det sig och det är inte alls för mörkt.

R&R installerade en dusch och lite badrumsmöbler. Ja de gjorde en massa andra saker också men jag höll inte reda på allt. Det är hela grejen med att leja folk – att saker bara händer utan att jag behöver vara involverad.

Ibland var jag förstås involverad. Som när de hade installerat toaletten och skruvat fast den klart. Jag bara “Nej det där gillar jag inte, den ska inte stå där, ni får lov att flytta den en decimeter eller två till höger”. Då flyttade de på toaletten utan att bråka om det.

Sen byggde de in toaletten i en låda så att det inte står ett rör mitt i golvet och samlar damm.

20160703_215622

Nu ser vårt badrum ut så här.

20160703_215454
Badrum efter

När man inte använder duschen tar den jättelite plats och det hänger inget duschdraperi och möglar heller. Men när man står i duschkabinen så är den så stor att jag tycker att det känns ungefär som när man är på badhus eller på gymet och har hela duschrummet för sig själv. Maken tycker att det känns som att duscha på hotell.

Det är rena drömmen jämfört med den miniatyr-duschkabin av skranglig plast som vi har duschat i de senaste tre åren. Man kan sammanfatta det hela med att vi är mycket nöjda.

Nu håller Ruslan och Romans på med badrummet uppe. Det blir ÄNNU bättre. Det är lite större så där ska jag ordna en bal eller middagsbjudning när det är klart.

2 thoughts on “Hotelldusch-feeling”

  1. Det blev jättefint! Ser fram emot att komma på bal i badrummet på ovanvåningen. Ska jag ta med mig balklänningen ner från Piteå?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *