Bistro Björkvik

Idag åkte vi tvärs över hela stan och några mil till för att äta lunch på Bistro Björkvik. Maken känner ägarinnans son så vi hade hört talas om det och tyckte att det lät som ett bra utflyktsmål.

Vi kom dit och upptäckte att det var ett väldigt trevligt ställe att dricka vin till maten på. Maken förslog att vi skulle singla slant om vem som skulle köra hem och vem som skulle få ett glas vin till maten. Jag kände dock inte för att köra hem, det var alldeles för långt och mycket skönare att sitta i passagerarsätet. Så jag kände inte att ett glas vin var ett tillräckligt åtråvärt pris att spela om och riskera att måsta köra hem. Så jag bestämde att ingen fick dricka vin så att maken kunde köra hem.

Bistro Björkvik2

Vi kollade menyn och jag bestämde mig för att beställa hamburgare. När jag sa att jag skulle ta hamburgare berättade maken att han planerade att grilla hamburgare till middag. Så då tog jag ändå en hamburgare.

Bistro Björkvik

Som jag alltid gör på trevliga restauranger som har hamburgare. När svärmor bjöd oss på Teatergrillen beställde jag en hamburgare. Hon tittade förfärat på mig och sa “Du kan inte beställa hamburgare HÄR. Ta Sjötunga!”. Jag smällde ihop menyn och svarade “När man är på en fin, dyr restaurang ska man äta något man tycker om – jag tar en hamburgare”.

Hamburgaren på Bistro Björkvik var ganska god men jag skulle ha uppskattat någonting med för mycket kalorier att doppa stripsen i. Fritterade potatisstavar utan dipp är lite torrt.

Väldigt fin klipp- OCH sandstrand alldeles nedanför restaurangen. Synd att det inte var badväder. Det var så kallt att jag fick ont i öronen så jag gick och satte mig i bilen medan maken och barnet beundrade vattnet och klättrade i träd.

20150514_153417

Vi åker tillbaka dit i sommar när det är varmt. Vi kanske till och med tar bussen så att vi kan dricka vin. Vänta på maten är ganska trevligt om man har ett glas vin men det är ju as-tradigt om man sitter där och håller på att svälta ihjäl och bara har en cola att trösta sig med.

20150514_152927

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *