Man får inte skämta om business

Den här bloggen har varit kopplad till min butik. I menyn fanns det en knapp som det stod blogg på och när man klickade på den hamnade man här. Fast besökare i en barnklädesbutik som klickar på en blogg-knapp förväntar sig troligen att hamna på en sida där man hittar bilder på barnkläder och snuttegulliga små texter om plaggen och kanske något informativt råd om hur man botar blöjeksem.

Jag känner att den här bloggen inte riktigt uppfyller kraven på en butiksblogg längre. Den har inte tyngden och allvaret som man bör ha i en butiksblogg. Dessutom är den här bloggen lite för sanningsenlig. Den är helt enkelt inte tillräckligt barnbutiksanpassad. Man ska inte vara sanningsenlig eller skämta in business. Jag försökte ju göra detta till en normal butiksblogg i början, gjorde mitt bästa å så där. Brukade våld på min personlighet. Men det gick inte bra, så nu har jag separerat de två.

Nu hamnar ni inte längre här när ni klickar på blogg-knappen i butiken. Just nu hamnar ni ingenstans, knappen finns inte ens i butiken för tillfället (förhoppningsvis…). Men jag ska fixa det är tanken. Planen är att butiken ska ha en butiksanpassad blogg. Den kommer inte att vara läsvärd så ni behöver inte läsa den om ni inte vill. Om ni vill se bilder på barnkläder kommer smygreklamen att fortsätta dyka upp här när ni minst anar det så ni kan lika gärna hänga kvar här. Men om ni undrar om blöjeksem så ska jag försöka ordna något på butiksbloggen. När den är klar.

Tävlingarna då? Vart ska jag ha dem – här eller på butiksbloggen? Jag tror att vi fortsätter att köra dem här. Jag kan skicka email till mig själv och berätta att jag har en välbesökt, aktiv och varierad blogg som har många läsare inom min butiks målgrupp. Sen frågar jag mig själv om jag vill köra en tävling i samarbete med mig, eller om jag vill sponsra mig själv med några klädesplagg som jag recenserar på bloggen och erbjuda mig själv en länk till min butik.

Ni behöver inte oroa er, det blir business as usual på den här bloggen. Nu är vi inte längre begränsade av att bloggen är kopplad till butiken. Nu är detta bara en blogg som skrivs av någon som råkar driva en webbutik. Vi kan kanske tom unna oss lite större frihet i ämnesvalen på den här bloggen i framtiden. Och ni som bara vill titta på barnkläder slipper läsa allt annat utbildningsmaterial som finns mellan barnklädesinläggen och kan istället gå till den ämnesinriktade butiksbloggen. Som inte finns ännu.

Då blir alla lite lyckligare tror jag. Lycka, glädje och kärlek vill vi ju ha i livet, så då ordnar vi det. Men ni som upplever lycka av en riktig butiksblogg får vänta litegrann för sidan strular igen och kundtjänsten där min butik ligger suger (som ni vet) så jag orkar inte med dem just nu. 

Vi avslutar med ett bildcollage på barnkläder, ni hittar dem här.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *