Man ska inte handla på Cubus

Jag vet ju det. Ändå går jag in där ibland, speciellt när jag letar efter något särskilt och har varit på alla andra affärer i stan och haft begränsade framgångar. Om man råkar gå in på Cubus borde man trots allt bli påmind om att man inte ska handla där av prislapparna. När man ser dem borde man komma ihåg att det finns en anledning till varför det är så billigt.

I fallet med mitt misstag måste jag påpeka att tröjan jag köpte kostade lika mycket som en likvärdig tröja på Lindex eller KappAhl. Men kvaliteten är uppenbarligen inte likvärdig.

Igår upptäckte jag att när lillan sov inte sov middag hade hon suttit och tuggat på tröjan istället. Så här såg den ut efteråt.

Som ni ser är nästan all kärlek kvar, levandet är till hälften borta och skrattet i mitten som det är himla mycket glitterpärlor i är borta till en tredjedel. Jag letade igenom sängen och golvet och typ hela sovrummet och hittade inga spår av paljetter. Den enda slutsatsen man kan dra då är att alla dessa “prydnader” finns i dotterns mage. Inte konstigt att hon inte var hungrig till middagen igår.

Jag borde ha fattat att detta skulle hända när jag köpte tröjan. Och jag misstänkte nog att de där pärlorna inte var någon bra idé, men jag tänkte att det var värt att testa i alla fall. Flickebarnet börjar ju vara stor och kanske inte måste tugga på allting längre var vad jag tänkte.

Jag har i alla fall löst problemet. Det tog mig ett tag, inte på grund av att pärlorna satt hårt utan för att de var så många.

Själv tycker jag faktiskt att tröjan blev finare utan de där larviga paljettorden. Lite noppig ser den ju ut, och om man kollar noga syns orden fortfarande i form av avtryck från pappersglitterpärlorna. Men nog duger den att använda ändå.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *