Någon av oss är inte smart

Jag uppgraderade min mobiltelefon i söndags. Förr hade jag en idiot-telefon. Nu har jag en sådan där smart telefon. Jag håller på att bli tokig på den. Jag vet inte om det är mig eller telefonen det är fel på, men minst en av oss är tydligen inte så smart.

Det första jag gjorde när jag fick igång telefonen var att ta ett foto på gullefjunet när vi satt på en uteservering och fikade. Hon satt inlindad i en röd filt och var söt som socker.

Ja och sen hade maken internet på sin telefon och jag hade inget internet. Jag kunde inte ens ringa. När det hade varit så i några timmar var jag så arg att det bultade i tinningarna. Då gjorde jag en restore factory settings. För telefonen var ju helt ny så jag hade ju inte hunnit göra några inställningar som jag kunde förlora.

När det var klart hade jag internet. Då kom jag på att jag ju faktiskt hade sparat in makens telefonnr och tagit ett kort på gullefjunet med telefonen. Makens telefonnr det fanns kvar men fotot på gullefjunet var borta. Det kändes som en katastrof. Makens nr kan jag utantill och i och för sig har jag 1000 foton på gullefjunet, men det där var det enda jag hade när hon satt inlindad i en röd filt och strålade.

Sen har jag hört att när man har en smarttelefon ska man ha appar. Så jag letade reda på en app och laddade ner. Sen var jag inte nöjd med appen. Då försökte jag lista ut hur man tar bort en app men hittade ingen app-skräpkorg. Då gick jag in i appens inställningar och där fanns det inte någon avinstallations-funktion. Så då skulle jag backa. Men backa det gick minsann inte. Och inte kunde man avbryta eller spara heller. Jag satt fast på inställningssidan. Då använde jag stora telefonknappen för att gå tillbaka till startsidan. Sen gick jag tillbaka till appen och då hamnade jag rakt på inställningssidan utan att passera gå. Jag hade alltså en app som jag inte ville ha som jag inte ens kunde använda. Det enda jag kunde göra vara att sitta och ändra inställningar som sen inte gick att spara. Då sket jag i det och tänkte att app-jäveln fick väl ligga kvar då.

Sen gick jag till app-butiken igen för att leta reda på en bättre app. Scrollade igenom utbudet. Vad hände då tror ni? Jag råkade komma åt loggan på Swedbanks app. Jag är inte ens kund hos Swedbank, lillfingret bara råkade nudda loggan. Helt plötsligt satt jag där med Swedbanks logga på hela telefonskärmen. Å inte ska ni tro att det gick att backa heller. Eller ångra. Jag kunde inte ens spara Swedbanks logga till en app som jag inte hade laddat ner. Jag hade bara loggan. Så jag gick ut till startskärmen igen.

Sen gick jag tillbaka till app-butiken. Då var den stängd. För där låg det en Swedbank-logga och blockerade hela affären. Ska man måsta gå en universitetskurs för att kunna använda telefonen eller vad?

Jag har i alla fall lyckats fixa skiten nu. Jag hittade ett ställe där det stod “Tvinga stopp”. När jag tryckte på den fick jag ett meddelande där det stod “Detta kan skada programmet, är du säker på att du vill fortsätta?”. NU är jag på rätt ställe tänkte jag och tryckte “Ja tack, förstör gärna”. Sen funkade det som det skulle igen.

Också en grej till. När jag går in på bloggen för att kolla om jag har skrivit något nytt litterärt mästerverk ser det ut så här. Man kan inte bara scrolla och läsa inläggen på en sida som man gör på datorn utan man måste hålla på och klicka på varje inlägg. Det är ju inte alls bra när man har en telefon med bristande backningsförmåga.

Samsung Galaxy 3sNi som läser bloggen på telefonen – är det så för er också eller är det min telefon som gör så?

6 thoughts on “Någon av oss är inte smart”

  1. För mig funkar det fint att läsa bloggen på telefonen, kanske beror det på att jag har en HTC Windows8 telefon som är som en dator!

  2. På min telefon ser det ut som på din, men med förmågan att backa 😉 är det inte så enkelt att du bara drar “fönstret åt höger” så backar man? (Har inte samsung så jag kan vara ute på djupt vatten).

  3. När jag öppnar din blogg så ser det ut som på din mobil så jag trycker alltid på högra knappen “full” för att få webversion 🙂 Lycka till med din androida fån

  4. Jag har en Samsung o har en back på den… Längst ner till höger på själva mobilen. Den halvvridna pilen…
    Min är ett år gammal så det ska väl inte vara så jäkla stor skillnad…
    Kraaam Eva

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *