Nu ska vi prata om vädret

Jag vet att det är skittråkigt att prata om vädret. Ni har eget väder och är inte intresserade av mitt. Det bryr jag mig inte om. Nu är det så ruskigt dåligt väder här, så nu ska vi prata om mitt väder.

Vi har sådant där väder som skulle orsaka klass-någonting-varning i Stockholm. Här kallar vi det bara för skitväder. Det är inte roligare för det. Jag kan minsann också gnälla över vädret. Det är faktiskt inte något privilegium som är förunnat er som bor söder om Gävle.

Det snöar och blåser så in i norden. Om man går i motvind och öppnar munnen får man en kallsup av snö och luft. Obehagligt är det. Snön är dessutom blöt och det är inte heller skönt. Om jag ska bli översnöad vill jag gärna ha torr snö. Man skulle kunna tro att snön skulle torka när den blåser omkring på det där sättet. Det gör den inte idag. Den plaskar fast sig i ansiktet och på kläderna och om man försöker borsta bort den så smälter den och blöter ner en.

När man kör bil så virvlar snön på vägbanan sådär som de brukar göra specialeffekter av rök på scenen för att det ska se dramatiskt ut. Det känns helt enkelt som att man kör bil i melodifestivalen. Om man hamnar bakom en annan bil eller blir omkörd så flyger det upp så mycket snörök att det känns som att man kört in i en vit vägg. Man ser inte motorhuven framför sig.

Dessutom kommer det vindbyar som gör att det känns som att man ska flyga av vägen. Värst är det just där söder om Pitsundsbron när man just har kört under viadukten och det öppnar upp sig till en stor äng på höger sida också står det en lada av något slag på vänster sida. Ni vet var jag menar va Pitebor? Vindbyhålet deluxe i kommunen. Men jag höll i ratten med båda händerna så det gick bra.

Jag har tagit ett foto på vädret åt er. Från balkongdörren, nu när jag är inne går jag minsann inte ut i onödan. Det ser kanske inte så märkvärdigt ut men jag lovar er att det inte är något väder ni vill ha sportlov i. Det enda det här vädret duger till är att sitta inne och dricka kaffe. Därför ska maken få göra en sådan där kaffe som de dricker på Irland till mig nu.

SnöstormDessutom skulle jag gärna vilja veta var alla journalister håller hus idag? Finns det något värdigare väder att rapportera om just nu än det väder som jag har utanför dörren? Det tror inte jag. Det är då ändå för väl att jag har den här bloggen så att jag kan täcka upp de nyhetsområden som kvällspressen missar att rapportera om.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *