Påskutklädnad

Idag klockan fyra kom det ett email från dagis där de berättade att imorgon äter de påsklunch och barnen får gärna komma utklädda. Fri tolkning på temat påsk.

Jag tror att de tänkte som så att alla goda föräldrar har en påskutstyrsel i garderoben som kan plockas fram vid överraskande sista minuten tillfällen som dessa.

Inte jag dock. Jag har aldrig stått i någon butik och tänkt “Vi köper en kycklingdräkt, det kan vara bra att ha”. Inte ens en påskkärringsdräkt har jag kommit ihåg att bunkra upp med.

Så jag har tolkat fritt och tejpat ihop en påskfjäderskrona. Det var det bästa jag lyckades prestera med 16 timmars förvarning när typ 8 av dem är natt.

Påskkrona

Å maken han satt och frågade vad vi skulle servera för förrätt/varmrätt/efterrätt när vi har gäster på fredag. Sen frågade han varför jag fräste och var irriterad när jag svarade att han kunde få bestämma. Vem fan blir inte irriterad när folk sitter och frågar en om mat när man tillverkar fjäderkronor med ståltråd och tejp klockan elva på kvällen?!

Det där emailet från dagis som kom klockan fyra. Vet ni vad mer det stod i det? En uppmaning att man skulle säga till senast imorgon om man är ledig eller slutar tidigare på skärtorsdag. Redan i morse när jag lämnade blev jag tillfrågad om jag skulle hämta tidigare på torsdag eftersom personalen ville veta om de kunde ta ut kompledighet.

På samma ställe som jag alltså blev uppläxad över att jag var 14 minuter sen för två veckor sedan vill nu personalen att 16-18 familjer ska ta ledigt (alla har ju inte jobb där det är halvdag dag före röd dag) för att hämta tidigare så att de kan få gå hem 3-4 timmar tidigare.

Det är ju inte annat än att man misstänker att personalen kom på det här jävla påhittet om påskutklädning klocka fyra dagen innan enbart med syftet att kunna skicka ut ett email till alla föräldrar med en diskret uppmaning att hämta tidigare på torsdag.

Det har de dock ingenting för eftersom jag är mitt upp i de mest hektiska två veckorna på hela kvartalet och maken har möten på eftermiddagen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *