Pratkö på apoteket

Det borde finnas en speciell prat-kö på apoteket. Det finns ju många gamla som är lite ensamma och inte har så många att prata med. Vad gör de när de är pratsugna? Jo, de går på apoteket för att hämta medicin och prata av sig. De står där i kassan och berättar för apotekaren om sina krämpor och sjukdomar. I evigheter. En del spelar dumma och låtsas att de inte fattar hur de ska ta sin medicin så att de ska få det förklarat för sig. Allt för att få prata en stund till. Det kanske är enda gången på hela dagen de får prata med någon, så man förstår ju att de vill dra ut på det.

Därför borde de finnas en speciell prat-kassa som gamlingarna som är där för att prata kan använda. Så att normalt folk inte ska behöva vänta så länge på sin tur. Det skulle förstås bli en väldigt lång kö till prat-kassan, men då skulle de kunna sätta en liten soffgrupp inne på apoteket. Där kan de som väntar på prat-kassan sitta och prata med varandra. Då får de dessutom lite bonus-prat.

Det här skulle bli stans sociala mötespunkt för människor som är ensamma och inte har någon att prata med. Det är synd om människor som är ensamma därför tycker jag till och med att kommunen ska involvera sig och hjälpa till med det här.

11 thoughts on “Pratkö på apoteket”

    1. Fast du höll dig väl till ämnet hela tiden istället för att försöka smyga över ämnet på något helt icke-medicin-relaterat?!

  1. Och när de ändå fixar en pratkö så kan de också skaffa fram apotekare som arbetar snabbare än i en snigels hastighet. Jag är övertygad om att det på farmaceututbildningen finns en kurs i hur man gör saker så långsamt som möjligt.

  2. Fast hos oss är det en receptarie som är så himla pratande (en man) och jag står varenda gång i kön och bara hoppas att jag ska slippa honom. Jag vill bara ut därifrån.

  3. Jag är imponerad över det sociala samvete du visar mot oss gamlingar. En soffgrupp skulle säkert göra succé på Apoteket.
    Och som Vic säjer – en kaffeautomat skulle göra det även mer tilltalande med kaffe-aroma svävande i luften.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *